【支持分享】經典男裝討論區(46)【請勿伸手】

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
有時未試過係好難明,慢慢黎啦
係真係未試過
因為其實上網已經睇左d 款
一心以為去到搵間多款d 既到時再穿兩穿就買得
啱,買berwick 啦
唔試過唔會明
我衣櫃放舊吸濕大笨象都無用之前有年goat leather jacket放係度兩個月無著就發晒毛

噴防水係咪噴返啲噴suede鞋既就得?定有啲專for jacket?
唔該哂師兄
size 我都係買開25.5 cm 我諗跟返cm買
應該無死掛
假設都係同色plain navy,Woollen Cashmere有質感過worsted,唔會casual過worsted wool咩?
任何材質傳統上都係愈多texture 愈casual
一般來講係你冇得試鞋嘅情況之下跟長度買係可以既,但係我就唔敢包生仔話冇死喇。買開鞋嘅就知道買鞋唔係淨係睇長度闊度咁簡單,咁簡單的話就唔使試鞋啦。
1、要通風同有抽濕機
2、用番噴鞋既就可以
我估個位師兄只係想解決燃眉之急
POST頭既流血級話唔定已經啱佢心水
我諗正常人買入門級以上既應該都唔會求其去試
我去T記幾次都用左個幾鐘先走
我諗住買入門/叩門級
但都係會去試下先
多謝師兄提醒 搵日去試吓先
想同berwick 同meermin 個size係咪差唔多?
清不如你睇多次你quote 果位巴打講左啲咩先

新鞋落地!
咁我跟對舊鞋
依兩年見班日本人係咁推JM weston 180 loafer. 可惜當年無買到.....我都想係官網買對weston loafer, 買返黎賭下大細算.....
JMW 180確實係一代經典
可惜今日香港已經無得試上腳 見官網有藍色皮, 又見日本人有綠色皮. 再吹奏既話, 我上網買算.....
https://www.instagram.com/p/CWDR8X5lrRD/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CWAfVNWpZFu/?utm_source=ig_web_copy_link
官網都好似有綠色皮
一齊Po腳
搞咁耐都得
我上次自己唔好意思阻佢太耐快快手揀咗
依家有少少覺得揀錯款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞