【支持分享】經典男裝討論區(46)【請勿伸手】

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
咁人做唔等於自己要做嘛,每個牌子都有自己擅長既野同限制,唔係個個牌子都好似Zegna、Loro Piana咁疊水年年出新野試市場水溫的
Sor問得唔好
因為塊布特性我覺得幾特別
其實想睇吓係咪有啲咩缺點我忽略咗
貴咪就係最大缺點
上年聖誕行過有問下,佢哋staff話當時嗰季冇入貨
依家就唔知了
Trofeo有好多本

本本都唔同performance
我上網見d人話Zegna平既系列同Loro一樣係同價位既垃圾
290g都厚?
Tropical 一定唔好買
Loafers真係唔著襪好睇好多
Alden
Modified last?
好想入一對 但係唔知應該揀細半碼定窄width
你咁講150g suit都有 夏天你唔著衫都熱架啦講經咩
如果想揀對皮鞋for出街著
睇中paraboot 但見到hoax有隻Berwick loafer又幾靚
如果1000幾到2000尾仲有冇其他選擇岩
Paraboot又同Berwick個style爭得遠喎
你有冇話想係襯啲咩?工裝/ 斯文?
工裝 本來見到paraboot Micheal同chambord都好正
但尋日行過hoax見到Berwick對tassel loafer都幾靚
唔好買Berwick, 會爛腳…
係,要著Berwick 寧願屌對白飯魚好過
之前買過對,好彩有接盤俠買走,蝕一半當學費
paraboot Chambord幾好著,何解會爛腳
中下伏都係經驗嚟嘅
Michael 很硬很難break in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞