【支持分享】經典男裝討論區(46)【請勿伸手】

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
我果碌用左十年都有
要做pump加個now 添,但我接受唔到囉,同埋有幾何著
我明明打bow,個iPhone 就改做now
我嗰碌在Armoury開張那日買,應該都有十年
咁最正式嘛
我在佢官網訂
背後刻埋名
好屎忽鬼但我鐘意
https://www.abbeyhorn.co.uk/buy/12-stag-antler-handle-shoehorn_184.htm

繼續拋磚,坐等各位巴打分享
今日著囉佬鋪鋪屎地二零二一秋冬系列毛絲混紡褸、優衣庫高領冷衫、蘇比亞提冬天棉系列斜布褲、愛德華綠盼尼撈化
U記呢件係咪今季?
好似係除非唔係無乜留意佢地每季有咩,都係行落去睇基本野望落覺得幾好有碼就執
thanks
又話Uniqlo d knitted wear手感好假?
佢係假呀,唔妨礙我買一兩件黎襯衫起毛粒就掉又唔係茄士咩
我而家積極減緊肥
我發現 其實著衫好睇 一定要瘦 做gym大隻都唔好睇
我覺得睇比例既姐 同埋好睇係應該同自己其他衫比
咁都唔好太瘦,我自己鐘意啲鋼條身型,太bulk唔好睇
哈哈但我而家係肥身形 褲腰都33,34
U記條 regular fit chino leg opening 都有20
我去睇下先
可能我去嗰間U記 d貨唔齊
要利舞臺嗰間先有,同埋都係太長
太長都係fail wo咁
可能要試下DB啦睇黎
新Uniqlo U嗰條唔係全綿,有d poly野,舊嗰條vintage乜乜就全綿。
其實RRL, J Crew Wallace Barnes 啲chino 都唔錯,有軍裝feel,啲detail 唔係tailor shop 啲工場做到

Uniqlo 有得改褲腳
自己接自己龍繼續拋磚今日係著泰勒與小屋既冧屎高躉包精紡法蘭絨孖襟一套,無印黑色薄龜頸,摩利撈化,霍克牌海軍藍薄襪

我覺得痴奴其實唔洗訂造,訂造個岩身標準係樣樣野都乾乾淨淨,但偏偏痴奴要有少少無咁「乾淨」先有果種感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞