【支持分享】經典男裝討論區(46)【請勿伸手】

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
佢哋趁仲熱鋪平,之後一疊疊壓住,你以為熨咗咋嘛?你下次問吓佢磅洗係咪包埋熨囉!
熨左無熨我唔曉分咩包埋香紙,t 恤都有
幾錢一磅呀?有咁好嘅磅洗?
過兩日去影下價錢表先,我通常都係一袋過掉過去無睇佢價錢
白洋舍有 不過價錢就….
R記quest cotton
新手想入黎問小小野

想問上面呢對鞋 有無巴打可以話我知佢係咩皮GOOGLE過好似搵唔到
另外再想問多對

見佢入面寫用小牛皮 不過小牛皮係咪無馬臀皮咁好
見第1頁寫住呢兩個品牌係進階版
我自己只有入手過一對馬臀皮的ALDEN
想了解清楚再決定入唔入手
請問R記姐係邊間?
同埋大約幾錢?感謝
Refinery 我去過但感覺麻麻........
如果新手做chinos 邊間推薦?🤣
緊係連登仔最鐘意既DB同BT
1. Black box calf (the JL one) and Chestnut burnished calf (tht means crush leather, the Edward green one)
2. Cordovan is not for everyone, it’s more expensive than calf doesn’t mean better performance, in fact, worse. (In terms of durability and versatility)
2. I prefer calf much more than Cordovan. If I’m looking for sth rare I will go for croc. Cordovan has its own charm tho.
Db價錢以下我依家寧願Muji u記解決
早幾日去左U記揾chino 試左幾款都唔岩
咩問題先
個褲腳太長 同埋個hip位岩 但小腿太窄
利申: 偏肥
多謝巴打解答又長知識了
皮鞋真係越睇越正好容易入坑
過幾日有時間去佢地舖頭睇下有無先
秋意(但又熱返)
基本上兩款都係小牛皮來的。高級正裝皮鞋基本上都是採用小牛皮,馬尻皮係另一種感覺,係粗獷一些,基本上是causal一啲,雖然美國人都會著視cordovan long wing為business formal嘅,但在最正式的場合,都係要用小牛皮。
原來係咁唔怪得我上網睇馬臀皮既皮鞋都係走causal款多多謝巴打詳細解釋下定決心放假去試佢地
真心Db啦
褲腳其實你買其他牌子都應該預咗要改
Ss就唔使試了

買左件玩具玩玩
依家好似都唔平
不過幾好用
最正式其實要漆皮或絨布
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞