[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (74) XF23mm F1.4 R LM WR, XF33mm F1.4

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
3/F
xpro-3係型,所以我都唔捨得放棄佢,唯有同自己講XT4都唔差
唔該晒巴打
打直影有人會手把向下咁影,咁個moom就向上反就得,向下咪調返轉都係就咁開出黎就可以高炒
睇你個人本身打直影係吊住部機既手勢定係托住部機咁
Xt4全面啲,不過有啲功能我用唔著

如果我會拍片,應該都係揀Xt4放棄Pro3
幾型
fuji相機襯衫一流
我基本上唔會拍片(冇心機執剪)

反而有夜攝可能有用(雖然鏡頭都有OS)

我既選擇係XT3 (水) vs XT4 (行)
差價約$3.5k
可以考慮埋xs10
防震配定焦夜晚影都有用
我X-T4拎16.4夜晚同啲朋友舉機自拍
手持快門1/20秒都冇鬆郁矇
啱啱減價買斷左C1pro 21+22 $198usd 稅後
本身想用番LR CC因為可以ipad pro用
但係算啦 C1 啲色靚啲
capture one講咗出年初會出iPad版
想問大家用fujifilm 仲執唔執相?將啲raw擺落capture one 度點執都執唔返啲色……..
可惜既係用手動鏡不太友好
都係賣左換番Leica
到時又比佢劏
ipad版如果199usd買斷我都可能會既
但係月費就一定唔會用 到時買番個LR plan 算
想問下點解
佢個peaking 近乎睇唔到
下下睇Mon都難搞
部機係型既
都係用黃班對焦易用啲
應該係睇佢ipad版出成點姐
功能齊全既都買得過既
LR而家最新有自動選取主體遮色片係幾正既
我電腦就係用C1,電話影既相就係用Lr
xt4+1199 換直倒兩電
好吸引真係想搶客
[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (71) 富士冇用家 1001冇人開post
https://lih.kg/aQEwyHV
#57 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

試完X100V ,好同意快門鍵回彈感覺唔太好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞