[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (74) XF23mm F1.4 R LM WR, XF33mm F1.4

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
都係睇你有冇需要防震姐
咁要等其他巴打解答維修問題
聽聞行代理維修都係唔掂
我以為呢到啲巴打會幫手維修咋,見話唔熟都買水貨
因為行代理係藍
咁唔熟係咪不如直接唔好買會好啲
咁你搵個熟既人陪你買check咪得囉
你買行定水,部機都有機會有問題架
唔通你唔熟相機買行貨部機就一定唔會有問題唔洗check機咩

你想玩得相機都係有興趣,咁不如自己研究下買機有d咩要check,真係唔識就搵朋友一齊去啦

樣樣野唔接觸都唔會熟架啦,咁咩都唔洗做啦
係唔撚掂
想買xc 35f2 周圍都沒
有沒人去過星際 銀河攝影買過野,係味黑店來
因為反正你死你事講完又唔洗負責

行代理藍,維修廢,但有咩事你仲可以投訴下唔會冇機用
水你預二手翻新賭大細,可能要俾多幾千出嚟整,不過感覺良好啲
咁大個人自己判斷啦
問多問,富士水貨去邊買好?
點分新舊機(好似冇貼紙)
買過水鏡,無乜問題
最緊要自己帶body 去試清楚,否則間間都可以係黑店
真心樣麻麻
已經好過sony 版
配xs-10 好似都還可以
佢太膠
even 55230 都唔會感覺咁膠
雖然焦段喱枝贏哂

富士金屬機身配金屬鏡真係好好j
50230 先岩
大家點睇騰龍18-300?我有50-230 同埋18-55 街拍個時成日要轉嚟轉去好麻煩。 前排訂咗18-300 一支過唔洗煩(不過會重啲)希望枝鏡成像唔會差過50-230
用得天涯鏡係要取捨架啦
冇人講新出Fuji Instax Link Wide printer? 影完囡囡俾即影即有好似幾方便

https://www.thephoblographer.com/2021/10/13/small-and-fun-fujifilm-instax-link-wide-printer-review
期待緊必買
roadmap出年又有枝18-120,旅行鏡都幾多選擇,幾時開關
少留意呢啲細photo printer
呢部同而家其他printer有咩分別?
我都唔多留意,淨係玩過sp3用正方形相紙
應該純粹係相紙唔同掛
SP3好唔好用
一直想買但好似已經無咩地方見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞