澳洲移民 你問我答 (22)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
嗰 7 成應該only GTI
似係 GTI 當技術
當然5年485都令 189 190 491 易咗啲
對後生嚟講好多
當然後生就加拿大着數好多
都有境內189 嘅
呢個谷間中都有
加拿大好 spoon feed 啦
stream AB 易到我跌眼鏡
我明點解澳洲唔咁做
澳洲咁樣包生仔嘅話 香港人爭住去都似
AIBT 個校舍似補習社咁大 都係賣簽證一類既學校
想多啲support 建議都係讀番tafe
澳洲大城市收唔到咁多人, D澳洲人實反對, 又咁多沙漠, 唔似加拿大咁多草原
加拿大本身要人, 澳洲本身夠人
多餘,有得8年work exp都好大機會唔會合資格申請加拿大嗰啲乜嘢特別stream 啦
stream A 讀2年實用dip
讀完stream A PR
好多加拿大local 精英去美國搵食
基本上呢班OWP既香港人要同international students爭,大家都係一樣permit
咁既然有有得8年經驗可以申請做乜要去讀書 有好多人唔想再讀書㗎
加拿大人口老化好勁
EE 一年收咁多人就係養Local 老人家
澳洲人口老化冇咁誇
因為澳洲英文要求高
好多人轉過行 老咗都冇8年經
Tafe甜品畢業難唔難揾工 同埋難唔難拎pr
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞