澳洲移民 你問我答 (22)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
我嚟吹水 仲未知個 budget 點搞
呢個唔係Hong Kong pathway 嚟

191.23先係講香港stream
係咁架?
咁佢擺呢個落去有咩意思
呢個係 Criteria for Regional Provisional Visas stream (191.22) 既要求,HK stream (191.23) 無呢部分收入要求。
因為有人已經攞住491㗎嘛
真 如果寫出嚟仲易過 NZ 真係好難怪人叉你

解釋唔到俾所有其他國家嘅 applicant 聽發生咩事
原來
個agent都fake埋我
哈哈 係咩 我淨係見到 d house 價 boundless 咁升
呢一part原來唔關事
sor fake埋巴打你
會計師有無優勢
冇優勢 大家都要番足3年偏遠地區/4年大城市工
之前好大聲叫人去加拿大嗰個去左邊
失咗蹤
會計成為最大贏家呀, 本身難到pk, 依家做乜都得
最快係咪去讀書,然後拎485簽證?
但係讀咩有無限制?或者讀咩會容易拎到485簽證
收皮啦你
189.242
The applicant had been usually resident in Australia for a continuous period of at least 4 years immediately before the date of the application.

係咪姐係包埋讀書嘅時間
可能好快就唔平
收咩皮? 人哋政府半賣半送俾你留低做嘢生活然後攞永住覺得係捱4年?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞