澳洲移民 你問我答 (22)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
qld訓撚左 delay左成個月都未出
感謝巴打
我應該下年7月過去, 咁而家搞都儲唔到一年, 應該無計?
結婚幫到你地。
想問如果係UK citizen, 想入澳洲做野 鋪路apply PR, 同攞住HK passport 有冇分別? thanks!
Hello 巴打
想問吓485係咪一定要grad 左degree先可以申請 如果係grad diploma係咪唔得
最近話可以了,即係最後一個qualification係Grad Diploma的話可以count入study requirement。
無分別。
唔關scomo諗乜啦,係minister of immigration /home affairs 嘅權力其實真係大得好誇張
小第IT9
最近有一個
來自澳洲145000年薪既offer
(同 gti 153600 既 差8100aud )
出 tss medium stream visa

3年後唔肯 定會sponsor

https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/temporary-skill-shortage-482/medium-term-stream

想問下應唔應該試試gti ?
自膠羞8600 aud
GTI唔係淨係睇年薪,仲要睇埋背景,成績,獎項,國際聲譽等等。

如果都無的話,一係問公司可否搞186 Direct Entry。
ceiling唔係指天花板咩?
香港嘅大學讀business 過去讀咩master易d搵工? 係咪唔建議讀account
唔好讀account啦
好難移
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞