澳洲移民 你問我答 (22)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
未喺澳洲長期生活過嘅citizen當唔當local
而家有時發夢自己喺果邊搵工 cls
冇人知你畢業嗰陣點
所以唔敢答你
真 澳洲移民就係難搞喺呢度
好難估到政府改咩
兩年半後返黎問。
可以,例如廚/整車/木工都得。
甜品唔算廚咩?
唔算。
澳洲十月一日有集會呀

布里斯班

Oct 1st End CCP Rally
地點:King George Square, Brisbane
日期:10月1日
時間:5 PM - 6:30 PM
主辦:HKIA Brisbane
https://www.facebook.com/events/374008910874540/?app=fbl

阿德萊德

Adelaide香港人10.1集會 譴責中共侵犯人權
地點: Victoria Square, Adelaide
日期:10月1日
時間:10am
主辦::許智峯、香港人組織與維吾爾及其他社群合辦

珀斯

Perth Documentary Screening: We Have Boots (我們有雨靴)
地點:80 Stirling St, Perth, 6000
日期:10月2日, 星期六
時間:6.30 pm - 9:00 pm
門票:catering provided (booking required)
Booking Contact: 0431336801
Parking: free street parking after 6:00 pm
主辦:Perth Anti-CCP Association

Source: 澳港聯
https://www.facebook.com/1764116977186092/posts/2971548169776294/?app=fbl
係香港做左幾年bs
依家係tafe讀緊整廚櫃
Part time都有番
出年畢業
封城世界第一
今日cases都係超NSW
牛逼死了
條友係煩啲 但佢講啲野係真
條友起香港日日FF自己年尾返到黎
佢應該等到成個人傻撚左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞