澳洲移民 你問我答 (22)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
好似11月23號同新加坡互通比 visa holders
包括學生 香港人似可以through新加坡早入澳洲
移民局認3年。
是的無錯。
日本自己都唔開俾普通人
巴打 如果本身做飲食 有外國相關degree

呢幾年有無機會靠restaurant manager 過澳洲?(咩簽證都好)
HK 買iPhone,冇國際保養
除左僱主擔保 或者過黎讀個書變成 local graduate,其他有D忟水。
我本身有8年IT經驗+IT master degree(唔係澳洲),我打算移民去西澳,agent建議我讀會計master,但我之後去澳洲搵IT野做,儲分行IT 移民,會計只係backup,請問是否可行。
痴撚線 qld真係唔缺人到咁
有乜地方會低啲?
咪傻啦,大把人80分以上,努力提升自己分數好過。
咩古代agent仲會建議讀會計master啊.......唔好靠害啦,會計依家連backup都不如。

其實你可以讀多個IT master會make sense好多。過到黎繼續搵IT工作都無衝突。

另外你係IT background有無睇過可唔可以做GTI?
岩岩出左post大概講左下尋日公佈既QLD州擔保政策,有興趣可以過黎睇下:https://www.facebook.com/AWVisa/posts/747886373272378
應該唔會行GTI, 因為我人工唔夠
我以前D 經驗主要係business analyst 同data analyst 為主, 所以讀accountant 可以過度去finance 個邊都得, 然後Business analyst 都得,
同埋個agent 主要叫我去讀kaplan business school 個master of accountant,
你又點睇?
申請2個anzsco code有咩用?
係, 同埋重複讀又怕移民傾向拒絕申請
我做business analyst
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞