澳洲移民 你問我答 (22)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
有少少亂,想請問有冇理解錯:

如果去Syd/Mel 讀任何bachelor or master,
Grad 後就可以直接申請485 (因為post study work stream 冇課程or職業限制) ?
然後住滿4年直接申請189 Hk stream拎PR (因為Hk stream 冇分數、職業要求)?
無錯
意思係咪指如果有485畢業簽證,要喺度做夠四年,可以行hk stream 走189,但唔使計分, 直接拎PR?

本身讀嘅嘢唔on list ,諗住疊埋心水去加拿大一年
如果唔使skill assessment,都有得諗諗
多謝由我巴
我個program都係包埋bachelor + master 即係可以讀完3年bachelor 畢業 然後拎住485讀master嗎?
如果唔係同一個course 應該係
brisbane 都係只可以189呀
佢應該有計職業 但唔計分
依家睇就無, 你攞到485 就 = pathway to PR
你係咪香港人, 係就有
最好係咁 下年年尾完課程拎畢業簽 一口氣住夠四年
自己睇法例啦
保險起計都係MLTSSL 入面好D
1年時間值錢呀
14年澳洲BACHELOR 畢業
而家有咩PATHWAY 可以最簡單過去?

利申: 差QLD 交通部好多罰單
請問如果喺regional等既3年期間,可唔可以申請189、190?thank you
482, 491
字面睇可以
恭喜哂
特別係喺香港remote讀緊master嘅人
呢十幾個月你地嘅壓力真係大到冇人有
純終於可以放心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞