澳洲移民 你問我答 (22)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
呢啲唔係普通地球人
幾年前好d既
依家d分高到咁
佢都唔想開
兩種都有 不過通常係公司外判d治療師 所以睇佢地老人院定上門/mix 都有
有d係私家診所接contract 掟人一個禮拜幾日去鋤阿婆
咩叫直接移民?
BVE要interview,會問你同攞材料睇。

一般幾日。
要幾日,咁要申請個陣我嗰幾日咪冇簽證? 定還是有其他安排?
無就無,有cancellation已經係谷底咁滯。
Hello 巴打
嚟緊二月會去Sydney 想問下上網嗰方面有冇話邊間供應商會好d?
同埋如果想買新電話,係咪喺香港買咗先好d?(因為澳洲有稅)
Thanks Thanks
發覺好多人都以為
有牌=可以移民
考牌=移民必需
由我巴會唔會知點解會有個咁既現象
我覺得係因為好多人以為移民係一定階級以上既人先可以做既事,而牌/專業係其中一個最common既分階級標準。
Telstra最好,亦最貴。

係咪應該睇你想買邊個牌子,有無全球保養,要唔要上台等等?好似🍎/三叔/Pixel就無咩所謂,細牌子就難講了。
Victoria今日終於放開限制了,睇個勢應該澳洲以後唔會再有lockdown,呢個時候應該會係經濟恢復正常既開端。按呢幾日既公佈:

11月1日起澳洲pr/citizen既父母,包括親/繼都可以申請入境豁免;
明年起陸續比學生簽證返黎;
學校陸續公布比fully vaccinated既學生開學。

個人認為應該唔再係放流料,係認真架啦,亦意味住明年有可能慢慢會開埋海外技術移民黎滿足經濟復甦。大家有意澳洲移民的話要提早準備定啦。
RN想申請2個ANZSCO code
係咪要開2個ANMAC account去申請?
想知ielts 佢地到底認幾多年
ielts 自己話2年 但又聽過澳洲會睇3年
唔想再考多次
係 交2次錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞