澳洲移民 你問我答 (22)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
Respect
最好比埋錢求個班人去
真 好多人鍾意返工要等到有工請 最好一落地就即刻返工先會過去
呢個我同意。
千祈唔好寫想留低,最多只能寫讀完會explore different opportunities, but will definitely look forward to contributing my skillet and knowledge that I gain in Australia to my hometown Hong Kong.

拿我上面係求其寫架ja 自己意會下
第一次追唔切post

覆漏左唔好意思 可以repeat問多次
今日你一定忙
明白 唔該曬由巴
如果本人攞咗485之後留咗十個月係澳洲 原則上係咪住多2年2個月就可以apply PR?
*原則上係咪翻澳洲
唔該哂由我巴
如果講興趣嘅話,我係想讀tafe多D,不過係唔係master機會大好多?
如果2邊都申請,同時報2邊嘅student visa,依家可唔可以噤做?
時也命也
我first grant visa 係 prior 2010 果陣485仲係行緊年半唔係兩年

到左我485完果陣 岩岩好半年之後scomo 就annouce 左5年shelter 如果我遲半年去澳洲或者遲一個sem grad 就唔會依家咁

好想拎到482 番去澳洲但冇門路
IT
盡覆啦
你親戚係咩公司可以擔保IT?前提係要證明間公司有genuine demand。
想讀TAFE要知道你既背景先,master無咁嚴。

唔可以同時兩個學生簽證申請,coe唔容許。
咁我要問問

行482 再轉189再拎CITIZENSHIP係咪會慢過186入藉少少
建議唔好計個10個月,因為有可能唔當定居澳洲。
想問下有冇年齡限制, 22年2月開始讀master, 讀完轉485已經過45, 再3年偏遠地區都48, 到時仲轉唔轉到pr? 感謝
就咁答唔到。
無年齡限制。
呢啲請願唔會有用,放心
就係有啲confuse
因為上年有啲post/agent 不斷話5年grad visa sunset date 係2025年7月
我知嘅,睇今日悉尼都見到有正常留言,話香港人支持民主自由,獲得澳洲政府優待係正常,反而小粉紅對住香港人支持民主自由運動冷嘲熱諷,要怨就怨中國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞