澳洲移民 你問我答 (22)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
485唔=pr
英國有本BNO加NHS錢就得,有幾難
點解佢話485要11月前批? 係咪我睇漏啲嘢?
因為186一開波就PR
多咗位482轉189又要申請時間
由我巴 求解答
9up!? 大把人分開申請, 主申請人過左去先, 之後再申請老婆/老公, 仔/女過去
你揸visa500 既話你個仔就要俾國際價, 你揸 485既話有d地方係唔駛俾國際學生價錢, 例如Mel揸485係俾local價
9估代答

因為你先題係要申請到485
其實我係第一眼睇唔明原post所以skip左….
(f) An application by a secondary applicant may be made at the same time, and combined with, an application by a primary HK applicant.

係9up
Unfortunately yes.
由我巴 你好
想問RN 75分offshore 應該繼續行190/491 定去申請呢個482/485?
唔一定,因為入籍個邊既居住要求係可以加埋攞到pr之前既時間,所以我先話答唔到。
呢段係追溯番之前比BNO都可以轉為5年簽證。
上年已經outdated了
Oof… 你試下搵工搵唔搵到僱主擔保搞482先?
噢,如果唔係讀bachelor/master課程的話係要睇科目,TAFE的話建議cookery/carpentry/motor mechanic呢類係MLTSSL上既職業。

Thanks for bringing this up.
sor巴打 我睇錯樓上個巴打quote左段野出黎 我睇錯寫must be
有bachelor degree了可惜
唔該哂由我巴,依家過咗英國3個月了,等我諗諗下一步點做先
姐係for BNO holders? 明白哂唔該
會計妹
唔知有冇理解錯:

姐話我可以去Syd/Mel 讀兩年master,
然後如果要快嘅話,就去regional住/做野3年
就拎PR?
佢做你副申咪得,de facto
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞