澳洲移民 你問我答 (22)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
長遠黎睇係要共存架啦,唔通真係成世唔開 / 一有一兩個case就全民檢疫咩?日常生活咁唔穩定好大影響架。
是但啦
南澳州政府宣佈將會於聽日 (28 September 2021) 開放 70個職業 可以於 **境外** 申請州政府擔保!

其中特別需要注意的職業包括 Sales & Marketing / Advertising / HR / Public Relations / Farmers / Construction Project Manager / Surveyor / Environmental 等等。境外申請者最低要求為最少8年相關工作經驗 及 proficient plus 英文水平 (即係雅思全 7.5 / PTE 全 73 / OET 全 B )。

工作及英語要求不低,但係肯定係一個非常良好既信號 - 澳洲開始接受境外移民申請了。

https://www.migration.sa.gov.au/news-events/skilled-migration-program-update-offshore-applicants
睇返港人最愛既 sbs
點解,因為算係唯一中文又半官方既social platform?
境外移民 其實即係點?
要求高到上天花板
審批GTI同188係加快左好多 受惠都主要係呢班
海外申請
肺炎後一路都係大部分都只接受境內申請人
Partner visa 都前所未有咁快

其實淨係得 general skill 無快
8年 work exp好多咩?
offshore 係咁
勁嘅就博下482
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞