澳洲移民 你問我答 (22)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
想請教下各位巴打 爬晒文睇咗好多資料都仲有啲亂
小弟而家喺brisbane讀緊整車 出年申請485
咁我嚟緊4年如果繼續留喺brisbane嘅話 係咪要做返整車行業先可以申請PR?
如果去regional就做咩行業都得?
麻煩晒
真 同班韭菜攬炒冇意思 何況香港政府放人做臭自己個朵咪仲好 加速
不過好似仲有個條件
如果2025年7月前bachelor grad 唔到 & 申請唔到5年485 ,就冇得行呢條pathway ?
2025年應該係指緊2020年7月前揸緊visa嗰啲 去到2025年完 2020 7月打後嗰啲visa有5年
請問下, 依家仲係入境申請student visa易批d?
因為之前由我巴講過入境申請成功機會大d﹐本身係打算等開關就入境試多次tafe /master,依家有新條例,個情況有冇唔同到?
我反而想知依家香港人學生簽個gte點寫
無限 QE 強行破壞經濟週期嘅後果

老一代將問題推俾新一代硬食

全世界局賭
愈黎愈亂
如果宜家報2023年2月去Mel 讀bachelor,當讀3年
咁2026年grad嗰陣嘅申請485好似係變番番2年?
香港人吾洗計分但要吾要科目係list上面?
gte係話你入嚟唔會有移民向
叫佢哋出真名出真樣對住電視台媒體講我愛民主自由,支持香港民主運動先再講
認真想知
咁依家有埋pathway, 申請student visa 寫GTE嗰陣係咪都要講番自己讀完一定會走?
利申有offer準備submit驚影響第日申請485/pr
其實澳洲呢幾年已經出咗名難移民
明知咁難都仲有一大班人走嚟讀書做嘢 儲分博移民
就證明咗澳洲係有佢吸引人嘅地方

如果依家賣大包都覺得難/唔想等嘅就去英國/加拿大啦
我成日覺得冇preference嘅話就去加拿大 快靚正
究竟邊個最鍾意干預我國內政?
唔需要。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞