美劇集中討論區(55) WWDITS S3 | ACS S3 | Scenes from a Marriage

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
S2係咪得8集
好似係
但依家好似拍梗定拍完第6集
2022 1月
冇講邊個月有排等都似

快: 1-2月
慢: 4月

btw MBF S3 1月唔該
有冇人有睇bbc套vigil? 睇到ep4覺得都幾好睇, 劇情緊湊唔拖戲
仲未睇完S2等佢announce左幾時出S3先睇埋佢
Succession S2都係上個月先追翻哂
3個主角啲互動幾有趣,最新嗰集
咁有耐性
覺得MBF S2仲好睇過S1最癲係S1已經好睇

加入Succession大家庭
佢地幾有火花表面上兩個老豆帶女
實際係mabel湊兩個細路
鐘意睇charles今集佢係咁唔信mabel會呃佢地幾cute

oscar好似成日有野隱瞞同埋佢坐咁多年監出黎又幾精神
雖然d劇情認真就輸了
應該係mabel成日ff比可疑男人襲擊姐
btw佢同oscar似有少少路咁
Dopesick Official Trailer | Hulu
https://www.youtube.com/watch?v=EzrLrUG2QVk

尋日搵咗source
呢幾日追到ted lasso live就開
發覺今季ted lasso普通 冇上季咁特別
仲有scenes from a marriage同acs等緊你
y唔夠時間未睇哂ep1幾吸引
但如果有中字就好

ted lasso唔啱口味成日覺得自己脫左節
acs本身冇追開
scene from a marriage尋日睇咗,兩個啲戲好好好鍾意轉場嘅手法,由其係轉去同fd食飯嗰段
又要講多次
[置頂] ACS每季都獨立冇關連 個個season都講唔同真人真事
唔洗睇過之前season先睇新一季

好好戲多文戲但完全唔悶
原本女主角其實搵michelle williams做
同埋開頭action果下都幾型好似明話你知拍緊劇 但之後睇落去一樣投入左咁
我睇咗你之前講㗎所以我知冇關係
追得切先開啦
S1原來咁多人未睇過OJ果季
果期好hit

呢排追劇追到塞哂車
我都覺得今季平淡左少少
Doctor個角色加完都好似冇乜chemistry
Dune 如果入場一定要睇imax 靚到
同埋自問接受到arrival / blade runner 個pace先好入場

聽晚睇但普通場,因為我淨係為左Zendaya 先睇,本身套Dune我真係冇咩興趣
調整好心態知係睇緊文片就得
Z好靚呀
Y冇睇過漫畫覺得ep1幾好想追落去
個尾Y家姐執身彩
吓竟然, 今季多好多野喎, 第一季無咩衝突咁發展, 都無咩storyline幾集未resolve
佢地想寫做3 season show, 就係hollywood three act structure, development-conflict-resolution
不過家下jason加價到1million一集, 好似想變4季show, 唔知今季仲係咪叫conflict
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞