[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#71

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
1月show完通常幾月會賣
係, 頭先行過SSP都唔係好多間有type c to dp, 有既都係D離牌所以上黎問下先
asus 11月係咪真係有新moob出
有阿, 我部NB都有hdmi 2.0, 原本諗住就咁hdmi直出, 不過個fd話用dp推會好D
ASUS 3070 ko 用跟mon display port cable連ASUS VG28UQL1A no signal,試左dual mon咁用hdmi插返舊mon睇,detect唔到display port

拎mon個時試左hdmi 2.1係出到畫面
你買晒兩條線啦
原版DP1.2 有10BIT RGB 但冇HDR同HDCP2.2
HDMI2.0有HDR同HDCP2.2 但得8BIT RGB
邊款
無事了
價錢依家唔算抵,上次會展電腦節$2699
不過真係睇運氣 gigabyte 要4粒光點先可以維修
係咪換 panel 嘅 PG32UQ
平平地要FHD 24~25吋 144HZ MON

係咪得VG259Q同MG248Q可以揀
有無人買過4k portable monitor

想問better-digi u15ht屌唔屌得過
你喺邊到問 咁貴嘅
記得以前好似冇咁貴 加咗價?
thanks
我再追啲舊po話asus個dp1.2係custom 既
會有hdcp2.2
買個轉插番去用原裝線試下先
都要輸出個邊有先得
唔知你部notebook係咪custom dp1.2
或者直程DP1.4
想問下唔玩ps5既話
hdmi2.1係咪要黎都無用
黎緊砌機想買埋新mon
都唔知要唔要選擇有hdmi2.1既mon好
可以咁講
好的我對隻pg32uqx幾有興趣,雖然好貴不過我仲係觀望階段中
變相用舊電視即係浪費左部PS5?
notebook support dp 1.4
咁應該夠做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞