[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#71

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
其實2K 144HZ唔同價位有咩選擇
Ching想問埋asus VG289Q 點睇
定係4k 60 有其他差唔多價位嘅ok
買左黑屏6秒 M28U 真係中伏, 依家price.com 唔肯退貨, 話係技術問題叫我搵聯強
真係千其唔好再買即刻跛
仲諗住等m32u

32吋 144 mon 真係無咩好選擇
有無人買左Asus vg28uql1a? 分享下你點set d brightness, contrast同gamma個d? 同用咩mode?
佢個HDR係咪一開就好多其他野都唔比校?
黑屏6秒係咪仲耐過條片14秒果度?
https://youtu.be/D3IU_i3JCd8
mon多數唔俾
覺得唔好睇就唔好開
4K60
隻M28 U剛剛再用 HDMI 試下發現原來4k 得60hz refresh rate display card 係用 aorus 3080ti extreme 係有hdmi 2.1輸出的
有咩推介?32吋曲芒要平
一個型號後面又跟一堆唔知咩字
Xv272u p v kv 睇到暈
https://www.youtube.com/watch?v=b7pKpCwJCrI
想睇NETFLIX都要黑屏幾秒
爸打們 小弟啱啱砌左部新機
買左個mon ASUS VG32VQR
但用hdmi線就連唔到 顯示係no signal
但連MacBook就用到
用同一條線同砌個部機連Samsung電視係正常運作的
想問係咩問題?可以點解決

部機係5600x同3060ti
應該推得郁個mon
技嘉qc我一直都好擔心
各位點睇AW2721D ?依家出會唔會太遲
我怕個MON 都會爆炸
廣色域mon
冇sRGB mode係反智
有冇入windows setting推返高個refresh rate
你呢個真係要call人整
27GP950 點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞