[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#71

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
明白
聽你咁講放心啲
有無熄sleep mode試下
EW3270U
$349.99 + No Import Fees Deposit & $41.82 Shipping to Hong Kong
試埋off左佢

Go to your control panel, click on Hardware & Sound > Power settings (for category view) or Control Panel > Power options (for icon view) Select "Change Plan Settings" next to whatever plan you have selected. Click on "Change Advanced Power Settings" Expand "PCI Express" > "Link State Power Management" and change that setting to "Off".
關咗都係一樣
有無換第二條好d既線?
settings到又睇到個mon,已經用左佢送個線。

試左第二部機type-c to HDMI冇問題
有問題
MAG321CURV 減到3000頭
其實算唔算有力挑戰VG289Q ?
想請問一下正常買mon係咪都可以check到自己眼見冇死點為止先比錢
就算有1粒死點都可以叫佢換?
通常3點 or 5點或以上先有得換
明白,唔該哂
通常都係先錢後check
低階VA d色
有冇望過實機?
會唔會覺得欠飽和/泛白?
PG32UQ好伏
預設色彩模式 最大delta E 過4 紅色出事
sRGB mode就正常
最伏係HDR 完全放棄黑位 將黑位強行拉光搞到失真
咁又無
無時間出去睇 諗住online買
咁睇睇先 thanks
我睇review覺得泛白
你接受到就得
本身想買貪佢有量子點
而家都係買返xv273k算
廿C買左?

我打算轉玩電視
即係一買就要上PG32UQX
好貴
唔好意思,講漏左
係想要21:9
32吋曲芒
想平d
張display卡係1070
中國評測看看就好了吧 TFTcentral最近也快拿到了.
另外XG320U也要上市了阿 也許香港有機會買的到吧

HDR那是Novatek的新功能吧 就調整過強了點吧. 電視不少也是這樣搞.
Novatek也是台灣三大晶片廠之一了, 搞不好後面真會給新韌體也說不定.

反正每家調整都會有不同的特色吧.
友達系列後面還有 XB323K 跟 MPG321UR-QD,
其他幾家都應該還是普通的調光策略, 也只有ASUS這麼大膽吧.

說到底還是很多人超越40吋就沒辦法接受就是了 (個人就沒辦法接受了)
個人認為 32吋還是適合螢幕用途的極限尺寸,
猜測明年可能會出現較平價512區的32吋4K144hz, 等著看吧.
34WP65C-B
想問下呢隻VA MON評價點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞