[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#71

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
用緊1080p144 掙扎緊換2k144定4k60
neo g9 暫時最抵係咪上官網訂? 想換了
會唔會係KVM問題
試下熄咗佢
唔差
但難買
當然唔係,一早試過
就算係KVM 出問題,都係有問題,個mon 其中一個賣點係有KVM
唔通 用1080p 60 hz 冇事, 我買個4k mon 黎行1080p 60 hz 咩
純粹想知邊到出問題而已
舊到冇hdcp2.2 嘅唔會諗
我想睇netflix
人地善意回覆你,你咁惡做咩
對唔住
俾隻mon 搞到個人都燥左
有係第二條線試
爸打們 小弟啱啱砌左部新機
買左個mon ASUS VG32VQR
但用hdmi線就連唔到 顯示係no signal
但連MacBook就用到
用同一條線同砌個部機連Samsung電視係正常運作的
想問係咩問題?可以點解決

部機係5600x同3060ti
應該推得郁個mon
有無第二條線試
諗緊4k 144 3080 推唔盡,究竟照上定落返2k 144算

27gp850 vs 27gp950
3080夠晒啦 你話玩3A真係要推到144fps 3090都唔會夠做
有 試左都係唔得
點解type c 曲mon咁少選擇
岩價位既黎到香港都閹左
台灣賣完頭水就加價
等oled 唔頭痕
HDR體驗應該好過PA32UCG同PG32UQX
請教下3060 TI 玩PUBG、BF 多
夠唔夠推 3400 X 1600 、 21:9 、 100/ 144HZ?
打機體驗都唔會差太遠啦
OLED response time同input lag好似完勝一炸gaming mon
ROG STRIX XG27WQ
https://rog.asus.com/hk/monitors/27-to-31-5-inches/rog-strix-xg27wq-model/spec

ASUS 呢隻MON 點睇, 去店睇過幾靚仔, Color Space (DCI-P3) 有
92%係咪叫威威LA? 個BUDGET 又OK

https://www.asus.com/hk/Displays-Desktops/Monitors/TUF-Gaming/TUF-Gaming-VG27VQ/techspec/
TUF GAMING VG27VQ 呢隻就平D, 係咪差好遠? 同埋搵唔到佢Color Space (DCI-P3)..........
如果用到兩-三年我諗唔到一個原因唔換oled tv

反正依家啲mon 都用唔長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞