[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#71

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
4K 144mon,到底有冇原生10bit,見親話10bit,再去第2啲網站又話係8bit+frc,原生10bit有幾貴?
PG32UQX同PA32UCG都係原生10BIT
咩用途要原生10bit?
S2721DGF色準差
但你執相應該會cal mon?
想以後升級所以想打爆先啫,睇過你嗰2個型號,32吋太大,見網上話我個距離27吋就好了,太大睇唔曬,我就唔係重打機嘅,普通剪下片睇下嘢囉
影片多數都係8BIT
HDR影片先係10BIT
除非你之後要剪HDR片
但我自己睇唔出10bit同8bit+frc的分別
PA32UCG同LG UltraGear 27GN950-B係咪都係原生10bit?有咩意見?定有其他27吋 4k 144 ips原生10bit mon好介紹?另外頭先先諗起顯示卡問題,用緊2060有冇問題...
27GN950係8BIT+FRC
27吋4K 144應該冇原生10BIT
依家有咩3000樓下嘅 100%srgb +高dci p3 mon 用
執相彩戲嘅副mon
u2520d
vg289q
up2516d 更高DCI-P3
不過好舊
仲貴過我早幾個月買,之前我買好似先2999
我之前都見過,可能完左優惠
Gigabyte 既M27Q 性價比係咪最高?
又有170hz,又多插頭用
要考慮埋技嘉QC同BGR像素排列的問題
Qc好似好啲 有free syncs 不過點解唔用下dell 個compare 功能
追完PO買左vg289q, 想問駁notebook既話係咪買條type c出DP 1.2會好過用HDMI推?有冇邊個brand好D?
係,Type-C to DP線係直出alt mode,而type-c to HDMI會多一重轉換
牌子求其就得
有冇HDMI 2.0頭?
notebook DP1.2可能冇HDCP2.2
【TechWeb】8月25日消息,據國外媒體報導,此前在今年的CES 2021上,LG Display宣佈計劃在2021年發佈42英吋的OLED電視。不過目前據報導,LG計劃推出的42英吋OLED電視機已被推遲到2022年。

另外,新的2022年電視陣容將在2022年CES上首次亮相。據悉,本次推遲似乎不是生產問題造成的。LG電子原計劃於2021年下半年推出42英吋OLED電視,但為了“最大限度地進行營銷”,希望將該型號電視添加到明年的電視陣容中,因此推遲了計劃。

1月lg 有event
講左2022 年1月亮相
1月好快姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞