[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#71

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
C1 唔係?
TV多數係WOLED有濾光片
玩到2,3年我OK架,我電腦煲劇睇戲多
我用緊screenbar plus

檯面係幾光 不過moon 更光 而且無反光
放到電視買電視好過
今日行過睇A9S百記賣萬三 邊度揾到萬1
有三年保當得三年命咁既價玩得過張台應放到50吋以內 如果掛牆應該玩55吋
不過LG對比Sony性價比好似高好多
燒印保唔保先?
Sony調校好過LG
預設畫質靚d
不過LG setting多
38gn950大d爽d 解像度又高d
S3422DW 買唔買得過 不過佢係VA 1440p ultra wide
上網睇
NEO G9 個HDR 好似唔work
LG 啲24吋2k 4k moon有咩評價
土地問題用緊Dell U2414H,想upgrade一下
求介紹
有隻LG 24UD58係到 好正 唔玩HDR夠用
50 你要幾遠距離先得 睇到眼都盲用電腦的話
唔少youtuber 都話用過48睇驗好正 但都係要特42先會長用

因為真係太大
隻ad27qd用咗啱啱好兩年
嚟緊想用消費券換隻34吋21:9
因為屋企細無位擺野
所以想盡快賣走隻mon
除左放carousell 肥花等之外
有無鋪頭係會即時收舊mon既?
想快是但係二手網一千銀放左佢算啦
32“ 4K Thunderbolt 3有咩推薦
本身想買BenQ PD 3220U 但係香港好似無入貨
有無其他$7000-8000 28-32” 4K介紹下?
主要駁mbp做文書野同lightroom
IPS 60Hz都ok
最好有built in speakers同可以portrait擺
thx巴打
有冇巴打想收dell u2720q?
入咗大半年有保有盒冇死點
$3500
https://t.me/shhwhshdhj
駁mbp一定要Thunderbolt 3?
就係放唔到,放到一早買左

睇支那開箱測試,除左得60hz,畫面少少偏冷之外,我覺得吸引過PA32UCG
Dell 出咗 S2722QC 啦!
咁冇計
32EP950係PWM調光 有閃爍
燒印保護機制冇電視咁多
RGB OLED理論上壽命仲要短過電視WOLED
HDR peak Brightness 581nits
整體畫質應該好過PA32UCG

我等緊下年42吋OLED TV
最近睇中左U34P2C 想買隻21:9當雙mon咁用 有無師兄用過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞