9988 阿里巴巴 價值投資法 討論區

1001 回覆
22 Like 71 Dislike
多謝
睇黎大家好驚中國政策
翠翠一句先會有機會由昂貴區 跌入便宜區既
私有化都比你地諗到
到底依個時勢仲買中國科技股個腦諗緊咩?錢太多想輸錢?

個估值平其實係人都知,估值平係結果,個因係傻嘅都知習近平睇科技公司唔順眼要打死佢地,你以為係價值投資但其實係價值陷阱
見樓主輸400萬咁慘,推幾隻優質美股,你自己研究下

NVDA SE PLTR CRWD HIMS SQ FTCH

唔洗多謝我
唔係唔順眼

係窮呀屌你個閪

個堆易劏係因為一來現金多,二黎係佢地知道政府禁個制佢地就 gg 之後愈割愈大忽肉
你講嘅都係原因之一,但仲有其他因素,成件事唔係咁簡單
原來係習近平睇唔順眼 要打死佢地 收到
如果真係只係要錢,點解要stop螞蟻IPO? 你解釋下
唔緊要 大家互相討論下
件事 唔簡單 原來係咁
多謝你既建議
唔使理太多,萬變不離其中,利益

咩鳩網信辦呀咩經濟報,呢個時候見隔離做鳩中丐股,自己又要分一杯羹,左派基因就係不斷左轉

支那應該真係窮撚過西
隻小學雞個思維要走共產主義,敵視大企業,驚死啲科技公司權力太大威脅統治,你睇佢寫本書就知佢想做毛澤東2.0
你地都好似好了解中國國情
螞蟻 IPO 要停係支那直頭想食埋電子貨幣

支那而家好撚急要去推電子貨幣,因為電子化先可以有幾多篤幾多,呢樣野唔係螞蟻 IPO 可以提供既利益
大大原來有睇佢傳記 佩服佩服
其他派系一早睇習近平唔順眼但做唔到啲咩,李克強直頭權力被架空,有名無實
世界被你看透了
如果要ban其實一早都可以ban,佢等到臨上市先嚟ban分明玩針對,但你個解釋我認為合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞