FIFA17 Ultimate Team 討論區(8) 紅格照打啦柒頭

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
放工打左成晚 打左14場 贏得6場
發覺wl 反cup機

反cup機會特別高
差唔多有一半係比人cup/cup人
發覺wl 反cup機

反cup機會特別高

第1次打20場嬴10場,反而多嬴1:0 / 2:0,一輸就比人炒4,5粒
係D高手面前好似唔識帶波咁,一拍就甩
發覺wl 反cup機

反cup機會特別高

第1次打20場嬴10場,反而多嬴1:0 / 2:0,一輸就比人炒4,5粒

對到高手 上半場輸兩粒就跳得
曬時間曬體力
玩落去只會比佢炒落去
TOTS modeste咁平有得玩
睇IGS同95利雲有得揮喎

有冇德甲巴打用過有心得

用過一陣,sbc利雲勁好多,勁在波追人

呢樣唔係睇positioning架咩?
定係有啲野係stat反映唔到
發覺wl 反cup機

反cup機會特別高

對到高手 上半場輸兩粒就跳得
曬時間曬體力
玩落去只會比佢炒落去

第1次打當學下野,好想做到D動作咁流暢
可能我按太多加速制
頂唔撚順成場係到L2R2 D人
為左嬴踢到咁撚悶 入左一球就係到猜唔攻 痴撚線

佢 lead 住你一球
你有d攻勢
就係咁暫停
d人打機打到咁

佢 lead 住你一球
你有d攻勢
就係咁暫停
d人打機打到咁

自己猜住個波 個時間真係慢撚到閪咁
唔明點頂得順

佢 lead 住你一球
你有d攻勢
就係咁暫停
d人打機打到咁

自己猜住個波 個時間真係慢撚到閪咁
唔明點頂得順

D23 或者 WL 個個都係咁
玩到好炆

反而 D4 先多d鬥攻出現
其實我都唔多睇比數
希望痛快打埋波爽下
就算比人炒緊我都會嘗試入波

鬥蟻冷1比0收工
一係換個 son 出黎係咁9傳搏遠射
真係好冇癮

猜波都唔得 真係難服侍 不停放比你射好無
有邊個球員平平地高大ST
諗住攻唔入果時轉plan B玩燒味
4k樓下
玩開英超
有無人唔識skill moves上到d1,2
我過人都唔識 長留係d3
對住長hold l2撚又無佢孚
完全上唔到d1 level

上youtube search body feint turn
得呢招同fake shot真係幾乎場場用,仲要全世界出到

睇左幾段片都唔係好明點出 有無巴打可以講解下

fake shot 按完射波即按傳

我想知body feint turn點用

球員面向前
輕力彈一下右菇左或右係假身fake 一 fake
跟住你左菇推後(反方向)就得
呢招勁在你可以最尾推斜後
如果守衛追得你貼
個角度啱啱好甩左個守衛射得/cut 返中間
熟左之後Fake 一 fake 之後可以唔轉身住,邊線直推都得/推斜前過人/或者連fake 兩次之後先轉身,任你
呢招實用,快,似踢真波,值得練

我自己會排body feint turn, L2R2, 各類fake shot, 必學,仲有一下R2 大角度轉向
Ball roll (speed boost/連L2R2)同貝碧轉身其次,L1 no touch dribble 都可以玩下
有邊個球員平平地高大ST
諗住攻唔入果時轉plan B玩燒味
4k樓下
玩開英超

賓迪基岩唔岩洗

上youtube search body feint turn

thanks
最緊要易用又實用
要諗個攻勢點踢已經難
仲要諗出咩技 又要連技真係幾難

ball roll, speed boost, 90度轉身都好有用
boraslegend 個channel 有晒

Youtuber 嚟講
Boraslegend 同 soetie d 片好實用
Krasi d ball roll speed boost 睇到好high

成場L2r2 係指接親波都拉一拉後,定防守守人唔標波?唔明

thanks
最緊要易用又實用
要諗個攻勢點踢已經難
仲要諗出咩技 又要連技真係幾難

ball roll, speed boost, 90度轉身都好有用
boraslegend 個channel 有晒

Youtuber 嚟講
Boraslegend 同 soetie d 片好實用
Krasi d ball roll speed boost 睇到好high

Ivan 把聲真係好好J
做咩隻85費蘭尼炒到上7萬

之前見平五萬頭入手左迪基亞
依家上返八九萬蚊

但唔明
籃88豬米高樣樣勁過佢
都可以有90

仲要平啲
做咩隻85費蘭尼炒到上7萬

之前見平五萬頭入手左迪基亞
依家上返八九萬蚊

但唔明
籃88豬米高樣樣勁過佢
都可以有90

仲要平啲

平一半三萬四萬左右
但心理上覺得龍太細粒
唔安全
發覺wl 反cup機

反cup機會特別高

第一次打算唔錯啦
投訴L2R2之前問下自己識唔識逼搶同second man press 先

對親逼搶高手連妹都妹唔到
投訴L2R2之前問下自己識唔識逼搶同second man press 先

對親逼搶高手連妹都妹唔到

呢兩日個gameplay快到咁好難妹
對面迫得好快
後衛又易失位
有冇人有睇防守教學
TOTS modeste咁平有得玩
睇IGS同95利雲有得揮喎

有冇德甲巴打用過有心得

用過一陣,sbc利雲勁好多,勁在波追人

呢樣唔係睇positioning架咩?
定係有啲野係stat反映唔到

我覺得aggression compusure 同體重都幾緊要
好多人忽略左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞