FIFA17 Ultimate Team 討論區(8) 紅格照打啦柒頭

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
89舒米高咁勁都賣咁平
睇唔透

試過
寧願要butland

butland同karius邊個好d

淨係用過 de gea cech lloris butland forster schmicheal mcxxxxxx

英超第一龍門一定係de gea

de gea除左必入波冇乜甩漏

cech 有d波跳起唔接,唔覺好過butland好多

schmichel 成日食花生唔撲,頭先炒人果場對面舒米高輸晒d大斜角入球,撲晒空氣

butland lloris 成日甩手,比人sm果陣感覺butland都頂得下,對得住個價

begovic 穩定,鍾意用佢多過butland,因為身材好d

foster 窮人恩物,六呎七唔打得都睇得

古圖斯都多人用,但未試過

用butland成日撲到個波中柱再撞中自己背脊入
岩岩wl都輸左兩球呢d
89舒米高咁勁都賣咁平
睇唔透

試過
寧願要butland

淨係用過 de gea cech lloris butland forster schmicheal mcxxxxxx

schmichel 成日食花生唔撲,頭先炒人果場對面舒米高輸晒d大斜角入球,撲晒空氣

butland lloris 成日甩手,比人sm果陣感覺butland都頂得下,對得住個價

begovic 穩定,鍾意用佢多過butland,因為身材好d

用butland成日撲到個波中柱再撞中自己背脊入
岩岩wl都輸左兩球呢d

有印象試過
fifa18冇伊巴玩喇
同曼聯解左約
真心唔理解60分鐘入左一球就慶祝鳩fing手 之後成30分鐘後場鳩玩波既人
完場仲要去sd msg黎笑鳩我
咁希望你現實都係咁成功
真心唔理解60分鐘入左一球就慶祝鳩fing手 之後成30分鐘後場鳩玩波既人
完場仲要去sd msg黎笑鳩我
咁希望你現實都係咁成功

d人質素真係好撚低
70分鐘比佢追到2:2 就睇哂重播又慢慢慶祝
85分鐘我贏3:2 90分鐘4:2即刻走場
89舒米高咁勁都賣咁平
睇唔透

試過
寧願要butland

猁狗絕對唔會用獌人
89舒米高咁勁都賣咁平
睇唔透

試過
寧願要butland

猁狗絕對唔會用獌人

same here
其實古圖斯不錯 好少失on9波

試過
寧願要butland

猁狗絕對唔會用獌人

same here
其實古圖斯不錯 好少失on9波

非英超有冇gk介紹
有幾樣野唔係好識點改善
利申: d3,4料 對住識skill moves/控波猜波/高壓既就9成比人禁住砌

1.禁x傳中波都成日比對方mark到個波未到都搶走左/一接即甩(試過傳完就向波行/禁實l2)

2.點樣叫成team人 1on1咁mark到實

3.成日禁住r2去追波tackle人,感覺完全無用 唔係失位就吹foul,其實洗唔洗禁tackle,定係走去帶波者前面就偷到

4.我打法係想one two/係box入面短傳+反擊放直線追波
防守就穩守 唔洗逼 去到禁區位先逼
睇完ct講解 再咩都試下 都好似唔夠順
平時用開ct

唔該曬
有幾樣野唔係好識點改善
利申: d3,4料 對住識skill moves/控波猜波/高壓既就9成比人禁住砌

1.禁x傳中波都成日比對方mark到個波未到都搶走左/一接即甩(試過傳完就向波行/禁實l2)

3.成日禁住r2去追波tackle人,感覺完全無用 唔係失位就吹foul,其實洗唔洗禁tackle,定係走去帶波者前面就偷到

4.我打法係想one two/係box入面短傳+反擊放直線追波
平時用開ct

唔該曬

兄弟,我同你既問題好似,同求意見
有幾樣野唔係好識點改善

平時用開ct

唔該曬

兄弟,我同你既問題好似,同求意見

你地打友誼波啦
有幾樣野唔係好識點改善

平時用開ct

唔該曬

你個tactics 同我好似 我打433 長d1
點進攻同防守出腳準唔準 真係練番黎
但你防守概念"防守就穩守 唔洗逼 去到禁區位先逼" 我覺得有啲問題 應該係三閘線前逼 去到禁區就行住
垃圾ea又做尻我
wl 贏緊波80幾分鐘成個畫面停左都心知不妙,下面係咁轉轉轉.....

點知真係計我走場

垃圾ea又做尻我
wl 贏緊波80幾分鐘成個畫面停左都心知不妙,下面係咁轉轉轉.....

點知真係計我走場

依家入都入唔到
垃圾ea又做尻我

點知真係計我走場

依家入都入唔到

對fifa愈來愈心淡,唉
有幾樣野唔係好識點改善

平時用開ct

唔該曬

你個tactics 同我好似 我打433 長d1
點進攻同防守出腳準唔準 真係練番黎
但你防守概念"防守就穩守 唔洗逼 去到禁區位先逼" 我覺得有啲問題 應該係三閘線前逼 去到禁區就行住

寬度我校左高d
企密d容易做波
之前40比人截晒
wl 地區你地係未選返香港?
4格都delay
1. 會唔會係custom tactics 入面speed 太快
另外傳球成功真係睇基本功
好多位你傳果下已經知會失
我玩耐左會選擇帶多步等空位先傳
等唔到位就回傳再做過
2. 冇得咁 你玩晒咩 就算high pressure high aggression 都會有缺點,想穩陣mark 實真係靠人手操作+second man press
3. 瘋狂R2追人tackle = 新手防守法,勁少少都撚到你傻,除非俾人爆甩晒邊/單刀,如果唔係我傾向擺靚啲人等佢帶波果個冇位傳,而唔係走去逼

逼人要識用second man press 先會勁,我掌握唔到
1. 會唔會係custom tactics 入面speed 太快
等唔到位就回傳再做過
2. 冇得咁 你玩晒咩 就算high pressure high aggression 都會有缺點,想穩陣mark 實真係靠人手操作+second man press
3. 瘋狂R2追人tackle = 新手防守法,勁少少都撚到你傻,除非俾人爆甩晒邊/單刀,如果唔係我傾向擺靚啲人等佢帶波果個冇位傳,而唔係走去逼

逼人要識用second man press 先會勁,我掌握唔到

插嘴想問句
大家會唔會較防守自動換人?
有時想逼果一刻AI幫我換左人咁就比左個單刀
但唔自動換 有時又換唔切/ R3 換唔準
等唔到位就回傳再做過

插嘴想問句
大家會唔會較防守自動換人?
有時想逼果一刻AI幫我換左人咁就比左個單刀
但唔自動換 有時又換唔切/ R3 換唔準

我唔會 同埋呢排轉左淨控防中+R1狂逼 感覺守好左
最致命失波9成9係中間猜
所以諗住越窄越好
我仲要有兩個cdm都仲失咁多波
開龍門球時 日日都見到對面1on1 mark我球員喎
唔買人冇得打
撞都唔夠撞
mane都可以撞散lukaku
攻門大家十幾
輸晒遠射
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞