FIFA17 Ultimate Team 討論區(8) 紅格照打啦柒頭

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
歡迎大家加入FIFA17 Ultimate Team討論區(ps3/ps4 ,xbox/xbox 1,pc)

開始前請先睇Q&A,睇完搵唔到你想知既野先問,好多你想知既野都係第一版!拜託曬!

FIFA UT web app: ea.com/soccer/fifa-ultimate-team

球員資料database:

futhead.com

futwiz.com

FUT DATABASE

easports.com/fifa/ultimate-team/fut/database

Q&A

1.點樣可以contract 50%?
答:閃卡教練會加contract%, 金 3%銀 2%銅 1%, 普通金 1%, 總之最多50%,
買完個教練就咁store in club就可以加約。

2.係咪有金包送架?
答:係 game入面有張卡,其中一條係金包code
如果有, 係PS Store入面入code, 每星期就可以拎一包金包,記住唔係一次過拎晒

3. 點賺錢?
答:踏實d, 打杯打比賽, 要快手就去淘寶課金, 切記今年EA” 話” 會嚴打買賣coins, 後果自負
玩耐左可以試下炒卡。
另外要留意賣卡會收「稅」,成功交易會抽5%,如賣10,000 coins成交,實收9,500

4. 咩係chemistry?
答:簡單d黎講, 高chemistry d隊員走位好d唔會成碌木咁唔走位, 另外個人chemistry會影響能力

5. 咁點加chemistry呀?
答:位置、球員之間既連線、教練、loyalty等等都會影響chemistry。

6. 咩係綠色連線?
答:球員同球員之間ge連線
有3個原素
a.國籍 b.聯賽 c.球隊
符合兩樣就夠, 咁樣有綠色連線
一樣的話都有橙色

7. 咩係IF?咩係TOTW?點解有d卡會係黑色?
答:每星期三晚2點am都會有新既TOTW (team of the week)
出既人會有張加強版既黑色卡,又叫IF (in form)
NIF (not in form)係指有出過IF既人既普通版
黑卡因為多數只會出一個星期唔會再出,所以相當保值

8. 咩係happy hour? 點解有時會有d限數量既pack?
答:EA有時會出promo pack,如15,000 coins既premium jumbo pack
有時一星期會有一兩個鐘既happy hour(唔知幾時先再有),同有special promo pack之類,呢個係唔定時,視乎係咩種類既pack,可以抽5次或者10次,最貴既100K pack (24個全閃金球員)就只限抽一次
要留意EASPORTSFIFA既twitter

9.chemistry style係咩黎?持續幾耐?
答: 唔同chemistry style會對球員某d 能力有唔同提升, 每個球員一開始都有basic呢個style
你會見到每項能力都有一格V形箭嘴(假設chemistry 10), 唔代表果項能力 1
chemistry style卡係永遠套用於某個球員, 直至你apply另一張落去

10: 隻Game 有無 handicap? 咩係handicap
答: 有handicap已經係公開o既秘密,而Handicap會令你經常有著數, 例如55波爭贏, 射門入球率大增
而點先會令佢出現, 通常d人會透過壓星(壓Rating) 去令佢出現

11: 你地成日講H/H, H/M, M/L 係乜勁呀?
答: 代表球員work rate, 分H-high, M-medium, L-low
H/H就則係個球員atk同def work rate都係high
1001負下責任
多謝fifa先
又買返yaya
頭幾場已經
入左幾球遠射
有冇人收到個叫fifa staff prize既ps message
多謝fifa先

藍卡Kimmich好唔好用
Ben Yadder實在太勁了 窮撚恩物
仆街,決賽比ea黑撚輸12碼,7球我估中5球,全球飛唔到
棄game放coins
1.2m coins
放550hkd
有意歡迎pm
之前俾人鎖左交易既巴打可以開app
ea調查完解鎖左
又買返yaya
頭幾場已經
入左幾球遠射

見到yaya咁撚慢真係會驚
又買返yaya
頭幾場已經
入左幾球遠射

要咁快做咩?
又買返yaya
頭幾場已經
入左幾球遠射

要咁快做咩?

Yaya係咪唔可以成場跑
用緊can去到70分鐘就開始冇氣跑
換yaya係咪仲快冇氣
又買返yaya
頭幾場已經
入左幾球遠射

要咁快做咩?

換yaya係咪仲快冇氣

最長氣又平又實用既cm應該係軒仔 罐頭 kante
打左200場都無郁過
又買返yaya
頭幾場已經
入左幾球遠射

要咁快做咩?

換yaya係咪仲快冇氣

我就係用佢換左 can
感覺攻力強左
又買返yaya
頭幾場已經
入左幾球遠射

要咁快做咩?

換yaya係咪仲快冇氣

我就係用佢換左 can
感覺攻力強左

之前兩萬幾買過
覺得麻麻賺幾千放左
依家萬零蚊就買到
又買返yaya
頭幾場已經
入左幾球遠射

要咁快做咩?

換yaya係咪仲快冇氣

打左200場都無郁過

kente隊隊都用好悶
軒仔唔夠高大
又買返yaya
頭幾場已經
入左幾球遠射

要咁快做咩?

換yaya係咪仲快冇氣

打左200場都無郁過

kente隊隊都用好悶
軒仔唔夠高大

用過if can 差唔多,但貴10萬你點揀
仲有1m 未賣出,ps4
400=1m 包稅
Telegram:yeehey11
84RF MANE打ST 等於窮撚恩物
84RF MANE打ST 等於窮撚恩物

mane op到爆
又買返yaya
頭幾場已經
入左幾球遠射

要咁快做咩?

換yaya係咪仲快冇氣

打左200場都無郁過

kente隊隊都用好悶
軒仔唔夠高大

schneiderlin都好好用喎
又買返yaya
頭幾場已經
入左幾球遠射

要咁快做咩?

換yaya係咪仲快冇氣

打左200場都無郁過

kente隊隊都用好悶
軒仔唔夠高大

用過if can 差唔多,但貴10萬你點揀

過左試用期
反攻好流暢
d遠射下下似樣
可能兩隊輪換
體能都好過隻法比加斯
又唔覺差過牙can
之前冇咩錢買黎炒冇認真試
又買返yaya
頭幾場已經
入左幾球遠射

要咁快做咩?

換yaya係咪仲快冇氣

打左200場都無郁過

kente隊隊都用好悶
軒仔唔夠高大

schneiderlin都好好用喎

都想買牙
組隊愛華鈍
以前都買過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞