Steam 出左遊戲機

754 回覆
79 Like 24 Dislike
其實話唔定佢個手制好好渣,令到嗰6xxg會無咁唔舒服
但係個排位我諗點都要再習慣下,仲要諗會唔會唔小心hi到個trackpads
個mon係720
但行d大少少既game都係行緊540
switch game開發者自己都係咁答
關我撚事,你去自己搵番個幾條友囉
唔好塞人地講既野入我把口
我亦唔想再係呢個post再糾纏係個部540p handheld到
唔係唔係,我嘅意思係,我同佢哋一樣都有同樣意見

過多幾年steam部嘢有game行唔到720(800)p 30fps我就可以笑下steam啦
笑咗,咁你個fd諗住出街要玩咩H game同indie?
本身有想玩嘅驚,唔會因為嗰少少錢就卻步,如果4千幾都覺唔貴嘅話
麻煩呢樣野一問fd就知冇咁嘅事,唔問或問完唔信,唯一原因只係冇興趣
以為有部機就想打機,結果係點好易估
上面咁多個係咁講好正好正市場市場,但都係想當然同自己冇關係中低階PC、出街玩3A/indie、玩PC 30fps都接受到

steam唔係未出過console,仲賣咗幾十萬部添,呢次都實有人買
到時等出咗再睇有買嘅巴打報告,你個fd訂咗未?
是實係可以笑

冇人會阻你

你睇下上面幾多人留低句電子垃圾就走左
制高先好禁 手指唔洗屈住
都唔知你惗咩
一部pc可以拎出街玩已經係優勢

4千蚊買黎手痕出街冇野做/返工個期hea 打下有咩問題

講到4千好似好大數目咁

Steam之前部console可以就咁拎上手玩?
我又真係唔知wo
你咪慢慢笑,valve第一次咩?steam mechine, controller,wfc
就算steam deck可以720p穩 30fps行到GTA 5個個level既game已經贏晒
根本有跟開steam handheld既就知expectation係邊
留名
咁事實重量就係咁多
點設計得好都冇得違反物理現象架
唔通拎50kg棉花會輕過50kg磚頭咩
點卸力法啲力都會落晒隻手架啦

Btw 佢controller個layout真係有少少保留
用過之前個steam controller就明
簡直反人類設計
根本唔少台豬照用蝗語
拎台灣都有用做point係毫無說服力
笑左
竟然擔心死肥佬出呢d垃圾會輸錢

佢條仆街一句話準備做half life 3 / l4d 3
已經全game界暴動啦
有咩好同switch比,switch啲game咪一樣玩到,因為有模擬器痳,邊洗咁笨要畀錢買game㗎!
600幾g
當年wiiu個pad都係得500g
呢部野run得順switch模擬器咩
爛閪東洋病夫連揸部遊戲機都冇力 我係你地死撚左去好過
咁你個屋企冇PC又想買steam deck嘅fd有咩steam game要出街玩?
原來steam有一拎得出街就有興趣玩嘅驚,我都想知

世上好多嘢都係唔貴又可以得閒摸兩下,呢啲咪我講嘅買嚟封塵
正常有驚先諗買機,調轉只係得個擺
咁你小膽心
圍內有一班本身都有玩開steam
佢地買得我地自然會介紹有咩岩玩

擺嘅定義係咩?
我pc冇野玩都係擺緊,switch 又係擺緊

到有野岩玩自然會拎出黎嫁啦
咁玩開嘅又有咩驚要出街玩?你講緊個fd係有PC定冇PC啫? 訂咗未?

呢個post啲支持者我真係跟唔到
一時又話屋企冇PC係target,一時又話部機俾好多steam驚嘅玩家
話部機俾hardcore gamer出街玩3A,又講好多人接受低階30fps PC 只想要indie
睇嚟呢部steam deck大小通吃,真係宇宙最強
等睇出年出機Valve屌打全世界
原來一件貨品只可以一個市場
又學到野
咁部機應該會被燈死
挽唔起
今次真係挽唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞