Steam 出左遊戲機

754 回覆
79 Like 24 Dislike
洗399usd 自己買左多個選擇
唔買自己少個選擇 儲翻399usd
其實係咪有拗嘅必要
如果用部機玩bf2042 64vs64都幾爽
買部機玩desktop都有嘅驚嘅低畫質版,呢個選擇有必要咩
Btw, 巴打諗住買64gb版?
講真 你呢種論調
未來去到1080p你都會投訴冇2k

所以咁可能呢類型產品真係永遠同你冇關係

但呢個活動只有參加或者唔參加
投訴係冇獎 省啖氣啦
可以洗os
裝window都冇問題
比kb mouse虐殺
未來可以寄望下AMD FSR技術
我有PC用緊3080 呢部野唔洗諗狗衝
簡單啲講就係有時唔想開電腦都可以手提住部機黎玩多個選擇
而家諗到有啲mutiplayer game仲可以比條女同自己PC雙打
條女唔係hardcore gamer都唔會砌部gaming pc比佢 又阻掟
買依部好過買咩gaming laptop
2021年竟然無wifi6
你買張咁快嘅MSD不如轉內置做NVMe好過.

同埋MSD淨係linear read得, random read係極慢
Steam呢部機同SWITCH 冇重覆到

Steam DECK: 玩到鬼佬大作/高FPS,但冇版權玩唔到老任GAME
SWITCH :玩到老任GAME, 但低性能玩唔到鬼佬大作/高FPS
switch都有鬼佬AAA大作玩
不過係ps3時代嗰啲port 過去switch
終於玩到手提h game
嘩,毒撚到喊

我部switch係玩唔到h game架啦
的確呢部好難會走到咁遠
但valve既最終目標係想招攬埋console玩家
steam deck只係試水溫作品
如果成功steam可能會更進取
結終steam個平台本身已經有好大優勢
而且作為遊戲開發商valve都有能力出到獨佔遊戲
唔咩關事姐
你班毒撚成日以己度人
有人為獨佔一樣有人係為可以play anywhere而買ns
你對handheld冇需求唔代表冇呢個巿場
而家邊個迫你買姐 唔買咪躝
Metal gear,mon亨 都出過psp,FF7賣人氣都夠晒
Witcher 3 同biohazard 7都有出switch版, 市場接受到出街玩3A大作。市場而要出街玩3A大作,唔係係屋企拎住7吋玩。唔好再玩想人地訓sofa玩protable。7吋比電話係大mon,市場從來無將7吋對比電視機。因為出街帶電話唔帶電視機。

我同講多次monster hunter係手掣設計導向,你唔好再用civilisation 6比較。再者你要比就唔好用你眼見既比,而用數據比。

Monster hunter world既玩家根本唔追畫面,佢地只係追求群組,班fd喺ps4就去ps4, pc 就pc。ps4版畫質同ps3年代無咩分別,但最後仍然1千7百萬銷量。

我再講多次Steam link 既成本係要有「第一部gaming pc」,係講「高成本」。「Steam link唔可能係一個獨立市場」,而係符屬市場。Steam console 提供緊「無網之joy」,係任何遠端服務都做唔到既offline protable。

我係電視機玩開1080P,出街玩開0p。0p同800p之間我會揀800p。我好接受到。

本身N卡6、7、9系既用家係3A大作既邊緣人,依堆人upgrade要一次過換cpu, ram, graphic card,加上舊嗰部處理問題,一部手提又座枱既pc係好吸引。
只係你從來唔喺依個市場入面。係有依個市場,ps remote play、你所提既steam link就係依個市場。
你只係講緊chip啫
iPad pro遠遠未到一部遊戲機規格
Apple都唔係遊戲公司同Valve推Gaming Hardware既心冇得比
唔洗講Gaming 剩係影視串流平台果邊個AppleTV+都推唔郁
仲ff ipad會推gaming
大把人屋企得平板冇pc,或者得部廠機文書pc
呢班人想同玩開pc嘅fd玩下steam game咪岩晒呢部野囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞