Steam 出左遊戲機

754 回覆
79 Like 24 Dislike
價錢仲貴過ps5....

突然覺得ps5 真係好扺玩...
lm
其實都想有主機個種大量生產而平既價錢玩倒pc game
係 ps5拎埋個moon同火牛出街就玩得
勁方便
同意
2021年手提機仲係冇4K 60fps Ray Tracing
64gb 係 emmc
人又大隻咗又有信心咗
行SteamOS
$399 USD 64GB
64GB eMMC internal storage

$529 USD 256GB
$649 USD 512GB
steamos仲係好多game唔support
特別舊game
Nvme同 eMMC比
真係一個天一個地
steam 大法好
有得插micro sd, 梗係買$399算
有game未
必須有 Steam 帳戶才能使用 Steam Deck 嗎?
預設狀況下,想體驗 Steam Deck 必須擁有 Steam 帳戶(而這是免費的!)。 遊戲會透過 Steam 商店購買及下載。 儘管這麼說,Steam Deck 相當於一台電腦,您可以在上面安裝第三方軟體及作業系統。

芝麻人用唔到
唔知香港遲D會唔會 都用唔到
除咗多咗觸控板
仲有咩好過佢?
唔支援wifi6
唔行Win 10行SteamOS
得45W叉電
最平399嗰款仲用緊而家新款手機都唔用嘅eMMC,即係起碼$529 256GB NVMe先有得比
GPU 1.6TFlops 可能都贏唔到i7-1165G7 Iris XE 96EU,等gaming test
手位高其實好事,手指公唔洗長期向下屈住
首先要接受到無keyboard mouse玩steam game
可塑性始終差過pc
有幾多遊戲support steam os?
反而我用手制多除左槍驚 即時戰略驚 果類
Steam都可以手機remote play
用4G,5G都得
見佢話可以上網,裝其他game store
唔知可唔可以裝mod (唔係工作坊嗰啲)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞