Steam 出左遊戲機

754 回覆
79 Like 24 Dislike

聽講評價唔錯
而呢部手提機都用左類似設計
咁依部抵玩過switch,
至小我PS4 xbox switch當中部份既game都玩得到,
捻唔到要買switch既原因
終極廢game
買switch理由咪係獨佔game
除非你對啲狎佔冇興趣,否則話邊個抵玩啲,因為係irreplaceable
可以攞出街玩
nvidia 果部本質上係行arm 嘅andorid 機,玩唔到pc game

好多人玩console 係因為唔想煩,質素又ok. 如果呢部成功左,可以開拓到一個全新市場,對遊戲商一定係好事,因為開發pc game 比console game 門檻低好多
依家礦卡當道 高級料又短缺 經濟又唔好
其實呢家推出時機好好
有啲心動
鬼佬嗰邊反應算正面,係得連登仔喺度屌嚟屌去

連登定律
呢個係steam踏入console一個試水溫作品 食埋switch呢個portable玩法
有玩開pc又可以唔洗錢玩返晒儲落既game
呢個價錢都算夠吸引
連登仔未出前一直想要既iPhone mini落得咩下場
連登反應同實際市場需求比較已經離晒地
講真多個選擇
啲game又係同一個library
根本冇得輸
自己steam買過咩驚啱用手掣同細芒玩,而NS上面又冇,我真係諗唔到
上面話steam deck好吸引嘅人可唔可以講吓
steam啲game 多到你玩唔曬
正常黎講咩類型game都多過其他平台
所以唔知你想點比較
基本上你係邊類型玩家都照顧到
格game
文字game
魂系game
戰棋game
賽車game
.
.
.
同埋人地都比你駁大mon玩
點解唔直接desktop,唔用steam link play
要買多部比desktop機能差嘅駁大芒
其實就好簡單
呢個市場空左出黎
steam想補翻個窿
steam真係有本錢你吹佢唔漲
steam本身買左好多game,而又冇買switch版就已經吸引
同埋始終係一部電腦黎,放模擬器又好,玩古董dos game又好,乜都得

xbox 同 pc game都可以玩
性價比高
果d成日話拎出街玩嘅人唔知又會唔會買呢
CHING冇電腦?
講緊遊戲機
想講電腦翻硬件台開po
咁咪又去返一開始個問題,話會買嘅人攞部嘢嚟玩咩steam驚?
點解有拎住玩,出街玩嘅需要,但冇㨂switch版,手機,steam link呢啲更低成本嘅方法
而去買部同desktop玩一樣嘅嘢,但機能更差嘅手提PC
唔關連登事 成個香港風氣都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞