Steam 出左遊戲機

754 回覆
79 Like 24 Dislike
lag硬
不過佢都係蝕部機 遊戲賺返

佢好在720P 減低咗graphics方面嘅壓力

咁俾啲靚ram 你都無壞嘅
巴打訂左steam deck未
平d會好d
我當最低用到既256GB version個價黎計
可以平D價錢玩到steam game
佢話可以鏟steamOS裝win10再行其他野
呢樣野可行係可行但唔好抱太大期望
呢部野用專用steamOS同win10裝返Steam黎打
效能隨時要打7折
不過出部咁既野首先會打死大部分所謂Gaming Laptop

不過有兩樣野真係唔明
1)呢部機插dock出電視個效能又有幾playable呢?出返720p定可以出1080p呢?
2)呢個大問題︰玩LOL或者AOE之類Game要勁係一定熟哂keyboard shortcut,用手掣邊做到?

即係可能買部機插dock插keyboard mouse先打得好但要忍低解像度
有心打多數都係用返PC我諗
買64GB黎打返D舊驚好似唔錯(GBA PS2 PS3)
3A就唔諗了 但都有堆出色indie野
Steam Deck其實係電腦嚟
玩嘅games都係PC game
16GB完全冇overkill

分分鐘可以食埋NUC條水
有冇人教我點訂定要等amazon
呢部可以用黎玩啲Switch冇嘅日系
P4G
Nier
人中

FF14手提應該幾正
但會唔會眼殘
USB-C with DisplayPort 1.4 Alt-mode support; up to 8K @60Hz or 4K @120Hz, USB 3.2 Gen 2

Steam Deck同時都係一部PC嚟
已經準備好張信用卡買
會手殘多啲點避招
盲咗 但大力咗
笑撚死
個新SWITCH PO得條傻鳩叫B記係度死撐爛撐

吹撚到成班人打飛機
望番user name原來係何東妹呢件打空砲專家
我steam link都玩到隻狼
呢部肯定冇問題
其實我最驚點連上網同解steam成就
始終都係一粒apu同800p
出到16gb lpddr5咗重本
比人感覺上有d頭大身細
就算notebook上到16gb ddr 4個價都差唔多成萬
個人覺得成部機可以再refine
100個連登仔99個都屌
呢部機應會成功大賣
還好ssd裝dual os應該都用左百幾 gb左右
game裝係卡囉
九唔撚搭八
講緊操作無啦啦講屌唔屌
你輕度
因為如果照睇係1050 ti既power
個時都係4gb至8gb
不過當然多多益善
完全估唔到會用lpddr5
幾時開始steam係同switch競爭架

steam新機關老任咩事,拎得喺手就當係
IGN條片用呢部機玩隻death stranding啲畫面 又唔見啲畫質黨出黎嘈咁既畫面點點點點
價錢黨又唔出黎話ps5
用825Gb ssd都係同佢差唔多價錢
首發冇香港份甚至唔出係亞洲地區又冇人話唔尊重
得800p就係為左最低2小時續航為左穩定60fps
又話2021年最低要求都要1080p既
獨佔黨唔講啦 得返老任有獨佔果啲一定係垃圾食老本2021都係得薩爾達一隻game
重量體積發熱量同埋啲制既擺位全部缺點都忽視
雙標萬歲
我應該會買嚟玩啲2d生存game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞