Steam 出左遊戲機

754 回覆
79 Like 24 Dislike
一買番黎就有成個game library 可以玩
而且steam cloud識自己recognize 最新個save
係屋企玩完出去玩放工再係電腦玩同一個save,爽
成個post本身講緊部機同個spec
班任豚一入黎除左想幫ns平反之外根本對部機完全無興趣,低質到仆街
成個post質素拖低晒
要平反自己開個post一係去番自己d任豚衛星post平反啦屌
識玩一定等多幾代
有時候真係想訓係床度玩STEAM 既遊戲但一複雜少少操作STEAM LINK就已經玩唔到,用平板都係咁話,
希望部機可以改善呢D問題

人地又冇標榜同switch比
兩部機根本唔同世界
而家最大既問題係點樣用兩個touch pad摸擬好mouse
但打SLG用好多shortcut key既遊戲
真係好難取代到keyboard
steam同switch d game明明無衝突,要玩晒反而要買晒兩部
睇返市場現有嘅全部都過千美金一部今次佢一野打殘左幾間公司不過呢啲機都係要實際上揸上手先知買唔買得落
做得最耐都係GPD WIN姐
其他真係不入流
如無意外都要死係STEAM DECK之下
Switch 係720p,點算?
新Switch 720p
水電呢?
why芝麻人無?
Steam好多芝麻人
其實佢可以完美兼容舊game嘅話真係冇得輸
Switch係完美應付出街/家用嘅兩用市場先賣得咁勁
睇佢呢部有曬咁多port應該係100%複製Switch模式
明明STEAM DECK係外國多討論到仆街
部機咁多野可以講,係要搵交嗌,煩撚到仆街
班友根本唔係對GAMING有興趣
明明老任出啲咩都要踩幾腳
但依加呢部有同樣甚至咁嚴重既缺點就話講呢啲都唔係gamer,原來雙標就係gamer既標準
你打稻草人
Switch有啲game 手提mode唔夠720p都係事實
如果full 720p唔會咁多人屌
動森 MK8D BOTW 之類 手提都好靚
而Zelda無雙 Xenoblade 呢啲得5XXp
望落幾矇下 zelda無雙比人屌得最勁

但steam deck都證明左要再高性能嘅手提機
係2021年都只能夠更大體積 更重同更加貴
雙標乜撚野,係唔係上得支那網DOWN老翻GAME多學埋人地D支語
話緊你地係到幫NS平反呀
拎部RUN GAME要540P廿幾FPS既機黎比STEAM DECK
人地AIM緊HANDHELD 800P 60FPS,無限可能性
你鍾意咪攬住部SWITCH過世囉,係要係公海POST四圍屙屎
煩唔煩
反應點等出咗先講.

不過有錢就買哂佢玩過哂先好講心得

利申, 見鐘意就買哂唔駛問.
你呢啲咪真係打稻草人囉
想借力打力偷偷將自己擺係道德高地
屈人玩老翻用盡一切方法人身攻擊根本完全唔係志在講game
pc玩到老番會唔會玩pc既都係老翻狗啊
你自己睇下你係新switch個po留左幾多個言係到屌switch先啦 仲好意思講其他人唔係講gaming
最冇資格講呢句就係你呢條友
你完全無視哂 體積 重量 發熱 續航呢啲你曾經拎黎屌switch既地方 部機都未出一味吹捧,ign條片玩death stranding已經夠蒙又唔見你發表偉論?
咁你話我知邊個正常香港人會講雙標呢d支語
我有switch點解唔屌得switch
老馮要撐任?
咁ns 係唔係舊大作行緊540p 廿幾fps呀?
呢d係唔係因為spec既因果?呢d係fact黎咁都叫踩
人地一開始已經aim 800p 60fps
人地行緊death stranding,近年既aaa大作呀
recommended spec係1060呀
訓醒未呀支那人?
雙標黨台灣啲新聞成日用你唔係唔知啊?
民視 台灣蘋果日報都會用雙標做標題
https://tw.appledaily.com/headline/20210507咁/I5WQEWNVBJBMHDPYOUA5CP26PU/
佢地又係支那人啊? 屈人支拿人唔會將自己變到好有道理,話人唔係講game但自己就係咁搵啲game以外既野想證明自己係啱,唔好咁小學雞啦
switch對畫質要求高既大作係弱不嬲都係事實
但佢一樣有唔小900~1080p 既獨佔game
呢個優勢你又唔講? 只講最極端既例子唔係打稻草人?
2021出既新機都要犧牲咁多地方先掹車邊做到800p 60fps又唔屌得?
台灣新聞?中天新聞算唔算台灣新聞呀支那人?
自己打雙標上GOOGLE咪知係支那用得多定台灣用得多囉
同你講GAME,saints row 3 算唔算係畫質要求高呀?
係NS咪一樣爆就要行540P先勉強30 FPS到
講緊隻成十年前既GAME
咁你又講下而家手提HANDHELD有邊部機行到death stranding
唔岩老任又出部機行到death stranding囉,NS粒垃圾X1連GTA 5 都行唔到啦唔好講得個4GB DDR4 RAM
再講部STEAM DECK一樣行到其他GAME
以佢SPEC性能 ON DOCK 行D LESS DEMANDING好似牧場物語既唔通又唔可以1080P咩
同任豚講SPEC講GAMING都嘥氣
講野從來都無理據只有立場
講FACT講SPEC叫打稻草人
上面比埋條蘋果link你都無視咁無計啦
自己鍾意踩人就得,人地反對一遇到唔啱聽就無視或者搵道德高地單單打打, 一味雙重標準,難道事實你唔係?

switch事實上就係一部17年出要兼顧埋handheld既遊戲機,撇除最佳化得唔好既game,switch既陣容已經係老任啲機表現最好,更何況佢只係2千頭既價錢,佢主打既內容從來都唔係graphic要幾迫真,佢既賣點亦好多人受落,相反我要玩3A點解唔係普通PC玩,我部腦廢極都用緊3060,又重又熱又大份,帶出街玩3A得兩粒鍾多啲既低階畫質貪過癮?你唔係最鍾意咁批評switch? 然後呢部全部你所講過switch有既缺點佢都有仲要更加嚴重既係你眼中又變左神機,仲唔夠雙重標準?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞