Steam 出左遊戲機

754 回覆
79 Like 24 Dislike
算鳩數,講真console手制總會有一班pc狗衝出嚟吠,好似得罪佢全家咁樣樣
唔關事,事實係pc版都有人用手制
因為隻game用手制會有輔助瞄準,而個輔助瞄準真係幾屈機
算呀,咁真係完全唔追求畫質,咁就冇問題
而家都七月,即係等半年至九個月到
當佢kickstarter咁睇都合理
同以而家既硬件價佢set 咁既價幾乎平手甚至賣一部蝕一部
玩唔玩倒cyberpunk ?
公佈後頭2.5個鐘已經100k預訂
連登係反向指標黎
steam部機其實係720p嚟,因為佢個mon係16:10
同埋我唔信ds行到800p,60fps
H game indie仲駛4000蚊買過部機咩,攞部pad remote play就得
除非部電腦仲行緊win7
上面已經shift左部嘢定位係中低階PC,隨時隨地玩steam嘅驚

今日咁多連登仔吹奏,其他等出咗咪知佢哋係咪又一次反指標
其實佢個2-8小時遊戲時間個'2'字真係好唔吸引,仲要咁重
同埋散熱,操作同手感都係紙面睇唔到嘅嘢
就算我幾想switch有強化機,一日未出呢部嘢,我都唔敢用呢部嘢嚟笑任記啲hardware
你咁講呢個po隨時又會多一條戰線
冇人討論番部機本身
D fd重用緊i5 3系同i7 3系
有d就得平板冇電腦

大把人唔追4k 120 rtx on
1080p 30 都玩得好開心

係連登先會3090都只係入門卡姐
手感佢做得太大貪,又要trackpads又要joystick,搞到D制睇落鬼咁逼
可能出到黎唔錯都唔定,但就咁睇圖我真係想像唔到可以有幾舒服
原來差唔多2023先有
2022連1080p都冇都算 咁大部咁重
仲要得咁既續航
Gaben接受訪問都係咁迴避呢幾方面既問題
成班拎3A做標準人地Target都唔係3A
幾千蚊買部手提機當玩具架炸
對我呢啲結左婚,唔可以長時間坐喺電腦前打機要陪老婆上床上梳化睇電視嘅人嚟講係福音
H game要幾高requirement,subverse打飛機都係要你i3咋
至於冇電腦嘅fd仲會想玩咩 H game indie
有部機就會突然想出街打機?
其實正常人係有想玩嘅驚先買機,好少會調轉嚟,唔係買返嚟都只會封塵
拿部switch打陣都攰..重要出部再重D, 電池又係個問題,真心唔睇好

個班fd個個本身ps5 switch 都有
係覺得pc麻煩先唔用

而家有個機會有部廠機重可以拎出街玩,而且又唔算貴

事實上呢部野就係針到呢個市場
教我點用佢黎玩aoe 同hoi
外國人對出街可以玩steam game已經打哂飛機了
用低階gaming pc黎做賣點都收晒貨啦
明顯電子垃圾

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞