Steam 出左遊戲機

754 回覆
79 Like 24 Dislike
講真一句
nds psp 之後 有幾多人會拎出去用
switch除咗玩mon hunt嗰啲都冇見過人拎出街
定位唔同啦
我訂左 主要係用黎玩自己個library既indie 同舊既game
打新既aaa都係大電視玩正d

同埋最正係有friend黎可以用黎remote share play
Preorder左
淨係SSD都同Switch差好遠啦
好老實我自己接受到Switch handheld畫質但真係頂唔順佢個loading time
特別係new gen 買左ps5 xsx 習慣左SSD個loading time 之後
隻Monster Hunter Stories 2 本身買左Switch 最後都變返係Steam 玩
如果有埋部Steam Deck 就正, 坐車,訓係床到都玩到
你地係點樣preorder
香港有咩?
我冇見過=冇
我試過搭巴士 一上車已經見到兩個人係到玩
然後我自己又拎埋出黎玩
動森個期好多女仔係地鐵巴士到玩
仲嘈緊
連講乜都係咁
買蘋果又話廢機又話果粉
買android 又話垃圾
總之買乜都唔啱,但係又乜都要買
屌你老母講咁多把撚咩
最緊要係邊度有代購
大把人去fd屋企/ 私竇gathering 幾個一齊連機
哇你老母臭閪遊戲機專家呀,咁應該點先合你心意呀?你要求咁撚高,又咁撚叻,你又係整遊戲機咖?
爛閪東洋病夫連揸部遊戲機都冇力 我係你地死撚左去好過
我唔係話零 我係話少 十隻手指數得曬
我自己都有拎出街
講真, PC game loading好似唔及PS5快
https://www.youtube.com/watch?v=_BCJP3xKz-w

唔係淨係bus speed, 而係排嗰下有啲獨門秘方.
利申, Steam Deck一現身第一時間想買256GB, 但無熟人有海外Steam account, 啲英國fd仲痴緊香港Region
諗起之前連登仔話部ps5重
唔知點拎返去屋企
自己隻手細係自己問題
關亞洲人咩事
差幾秒我自己就無咩問題
但switch, last gen ps4個d差成20幾30秒,真係差好遠

我都係新開個美區account買
我都想訂,但香港冇
係ps5 post
唔係一兩個
好多都話重

Call的士call van都唔肯
搭鐵搭巴抬返屋企話好重好重
冇力又冇錢
Switch真心慢到喊,隻Bomberman R online 大部分都被佢拖累

但攞出街搭車時鳩打兩鋪好正。
我都係的士抬返屋企

真心重過PS4Pro好多,成6kg,個盒又厚咗,唔係咁好托底攞。

但SteamDeck嘛,最多咪同部SurfacePro6差唔多600幾g,好ok丫。
Switch:Switch長期上手關節炎都似
Deck:爛閪東洋病夫連揸部遊戲機都冇力 我係你地死撚左去好過
睇個勢剩係歐美d單都做唔切
都唔使旨意輪得到香港有得買
好笑
平時d任豚屌人打稻草人
係呢個po又到自己打

真係風水輪流轉
幾有興趣
鍾意坐梳化打機多過坐電腦椅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞