Steam 出左遊戲機

754 回覆
79 Like 24 Dislike
唔知行唔行到 Switch Emulator呢
你個問題等於點解要買laptop而唔砌desktop
話冇人買果d
GPD都出左幾代, 試晒水證明外國有市場
AMD 3000系 APU, 8C8T,Zen 2 RDNA 2
16GB DDR5 VRAM
256 GB NVME SSD
7寸 800P MON
6個HR電量
仲要係特別版STEAMOS

除左個MON之外樣樣差唔多最TOP
個MON好明顯係用硬件BOUND住你用720P
仲可以INSTALL WINDOW做電腦
USD539 4000幾蚊當買電腦都得啦
仲有乜可以挑剔
AMD 3000系 APU, 4C8T,Zen 2 RDNA 2
16GB DDR5 VRAM
256 GB NVME SSD
7寸 800P MON
6個HR電量
仲要係特別版STEAMOS

除左個MON之外樣樣差唔多最TOP
個MON好明顯係用硬件BOUND住你用720P
仲可以INSTALL WINDOW做電腦
USD539 4000幾蚊當買電腦都得啦
仲有乜可以挑剔
好吸引喎,本身部電腦仲用緊i5, 咁值唔值得買呢部呢!
除咗玩pc game外,仲想玩到ps3,模擬器,返工有一個鐘頭車程,玩呢部嘢都唔錯喎!不過外型太橫了
人地係正宗PC Spec又贏晒
可以自己裝咩OS都得
可以玩晒啲模擬器
點比
玩到WiiU emulator 即係有得玩BOTW
本身已有MAC,PS,SWITCH

如果想玩埋PC平台
買佢好過買LAPTOP/砌機

完全唔驚重疊
仲可以插DOCK當PC用
聽落係幾吸引
呢個真 裝埋Win10 你想做乜都得
模擬器同 Mod任玩 PS4嘅性能
咁已經贏晒
仲要平過啲文書Laptop
拎上手打MHW好似好爽
兼可以練手臂
仲有STEAM DECK仲有TOUCH PAD同背鍵
D制又好過SWITCH
仲要舊世代大作都9成行到720P 60FPS
同SWITCH D 舊世代大作要540P ULTRA LOW 廿幾FPS點比
再講GAME價錢,用牧場物語為例
一手NS 賣緊300,二手都200
STEAM賣緊200,舊個隻叮噹110
香港有得買先算啦
呢樣真
問題係行唔行到dual os
如果要剷steamos先裝到window我覺得有d無謂
如果好似腦視咗裝到dualos就好了
之前新switch個post嘈完30幾頁
而家呢個post真係慢慢笑住黎睇
呢個真

Steam減價功勢先係佢嘅必殺技
Sony PSV部機幾好都無遊戲
Xbox又唔敢做手提

咁就當然係 Valve 黎做

遊戲數量玩到你個孫果代都未玩完
仲要減價以本傷人
英國有就得啦 大家都係移民架啦

你唔移都大把人幫你買到
由要求1080p → 靜靜雞變咗720p
屌Switch重啲人唔見晒
真心覺得 ram ddr5 16gb真係overkill左
ddr 5 8gb
斬緊d無用硬件refine下
256gb version賣450usd無難度
屌你班撚樣
而家2021年喇
出部手提機手提mode1080p60
插dock出2k/4k 60fps
有幾難先
賣貴D
三四千蚊冇問題喎
NS有小新暑假,Steam有夏日狂想曲
裝到但係最盡得512gb 仲要分開用真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞