Steam 出左遊戲機

754 回覆
79 Like 24 Dislike
switch玩到death stranding gta5未?
未就收爹啦
steam dock同switch根本唔係同一條起跑線上面
因為佢run到既game強switch太多,個library又大過你n倍
再講539usd比amd 3系u 16gb ram 256 m2 SSD
佢個spec絕對對得住佢個價
你自己行出去4000蚊買notebook都唔會比到呢個spec你
我都唔知你班任豚入黎想幫switch平反d 乜
要平反既自己開過個post一對一去比較啦好嘛?
玩唔到亦冇必要係switch玩,switch大把獨佔game玩,3A放假係pc慢慢到煲4k60fps唔好
講真係人都知你sony死忠啦
無論老任出咩你都會入po踩幾腳有邊個唔認得你
係sony psv後繼無人既情況下見到有得借黎踩switch幾腳咪大大力吹捧囉,唔使扮哂野咁hard sell呢部機啦,你回左咁多次都冇嘗試過解釋自己雙重標準啲位就知你想點
想知部嘢個hashrate
所以咪話你係只會睇立場
我洗係steam既錢多過係ps既起碼十倍以上
而我講switch既fact你唔岩聽咪自動當我係索系玩家
因為sony係你地default既對家丫嘛
然後自己幻想一堆垃圾出黎睇到人地莫名其妙,唔好話psv,sony執柒都唔關我事啦
廢話我反搏d乜,從來都係得你幾隻覺得係雙重準標準
steam deck同switch完全兩條起跑線
上面究竟嘈緊乜鳩

攞部2017年賣2340蚊嘅機同2021年尾賣4000蚊嘅機比較
洗撚比咩

你地會唔會用部samsung 2021年嘅機王,同2017年嘅iphone8比之後贏咗又點,好威威咩
依家其實唔知佢成唔成功
話就話紙面性能上到高畫質唧
但如果玩半個鐘就熱到可以煎蛋咁,最尾都係會降頻掉fps散熱

仲有電量唔睇好,呢幾年電池工藝真係有咁大進步咩(望向一眾smartphone)
唔太信可以高畫質玩到2小時以上,斷估玩3a高畫質最多得1.5個鐘
除非厚到、重到仆街,格硬用粒大大大電
但到時就係個手肘舉鐵舉兩個鐘頂唔順
一定打撚死晒d大陸廠
至少買完出問題搵到人投訴先
應該都有8-10MH
屌任係gaming嘅一部分
假設呢部嘢可以行到足 800p 穩60fps
但代價就係兩粒鐘電量,6xx克,4200蚊,但都只係lcd mon

比較都係啱啱公布嘅oled switch,720p 30-60fps(有啲三廠game會好唔穩)
420克,2680蚊,4.5個鐘電量

任記真係冇擠牙膏,咁就即係代表依家真係去到技術樽頸
睇得出ching真係幾激動
但spec係最誠實 唔會呃倒人
所以冇乜人會同比你釣到
出部光追4k 60唔係唔得,你健咗身未先
如果要咁,起碼要12000蚊,1.2kg
仲要唔好夏天唔開冷氣玩,小心熱到爆炸添
有玩開steam就知同老任完全唔同market,都唔知點解要拎部機同switch比

要踩老任開個新po踩飽佢啦
steam呢部機應該唔少人拎嚟頂中低階pc,平平地有部機係屋企駁mon玩到steam啲game就夠
如果從來冇玩過pc game,不如比多d錢買部pc
外國D網報現在expected order availability係Q2/Q3 2022

有人屋企唔想放pc
有人本身有文書pc唔想升
咁不如買ps果d?
唔少人插
但我覺得唔錯
玩小好多indie game

重要唔好講繁中漢化,h game , 即時戰略
記得蕭敬騰有套架撐可以搭車玩PS4
如果係玩indie game我認同既,因為我都諗住買部玩indie

如果係諗住玩3A就算啦
3a 定意係咩先
Aoe4 文明6 全戰系列算唔算3a
乜撚嘢叫「鍵鼠」?
即係「倉鼠」咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞