(眼鏡撚交流討論) 貼你副眼鏡13 消費券買眼鏡?

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
前排寄左番金子拋光
運費仲貴過拋光既錢
鏡片coating?
我睇下果個會員仲有無浦頭先
yes
我次次都係死coating
我講個框
鏡片冇可能用到十幾廿年
誤會了
我副TVR 504戴左3年
個框面有少少啞色左
想問下有咩方法保養下
可唔可以自己拋光?

想問吓點解呢個位會成日會無啦啦中間斷咗 呢副配左三年幾 兩年前斷過一次比舖頭寄去日本整咗$800… 而家又爛同一個位… 想知有冇其他地方整可以平啲 雖然而家多數係屋企先戴但係都想整返
你冇錫住用囉
可能成日撞到/單手除

呢個世界邊有「冇啦啦斷」
我就冇見過眼鏡店d貨會自動斷開
效果如何?
對家收左皮啦

自己生意又唔係好

係到晒時間玩連登
Eyevan 7285有冇邊度會平啲?
新黑好似有折
單手戴/除眼鏡呢個動作真係好危險
咁你覺得咩牌子易d carry
等你整返個事後比較
如果zeiss都隔得4成 咁Hoya…

兩年前嘅款都有
最易carry 一定係最普通簡單, 例如masunaga gms 805, japonism js140, 或者金子職人系列, 例如山田光和 ym016, 恆眸作 t272 等等..... 90%人戴上面之後都唔會話好難接受, 而且出街 casual 又得, 返工正裝又得. 眼鏡中嘅天涯鏡

sales 又易推, 你又戴得好睇

相反, 得罪講句.....好似丸山正宏呢d.....幾多個人 carry 到. 為買而買, 為左標其立異就無你計

又話姐好似 dita statesman 呢d 你著晒suit 實好睇, 但係放假出街 casual wear t-shirt 牛仔褲 波鞋....你覺得襯到咩

除非你幾副眼鏡適合唔同場合戴就另計, 但係80%一都係 1副眼鏡走天涯架啦
唔係我講架, 你自己去 zeiss 網睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞