(眼鏡撚交流討論) 貼你副眼鏡13 消費券買眼鏡?

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
其實唔只鏡片係咁, 基本上所有野香港都貴

不過地方唔同物價唔同無得比嘅

你係日本同香港食A5 和牛都唔同價啦
上次黎銀座見過你 仲驚訝緊金子有香港人
後尾先知你係巴打
個次一心想買eyevan
下次黎銀座實搵你配
頭先仲考慮緊配1.74 AS stock鏡 3千幾
聽你講完即刻唔想配
下下同日本比, 你唔洗再係香港消費

搬去日本住啦
你有信心短期內飛到咪唔配
鬼唔知香港唔平咩,走到至得架
下次去日本都唔知係幾時啦

到時巴打比人炒左未都唔知

你估日本local 咁多人買呢d 貴價眼鏡

開得係銀座, 主打都係做遊客生意啦
眼鏡不嬲都係暴利黎
比個五折你都賺到笑
連登仔眼中有咩唔係暴利

賣藥又暴利
做食又暴利
賣衫褲鞋襪又暴利
賣iphone 又暴利

總知賺到連登仔錢嘅行業就係暴利
不如你自己講下賣1對1.74 superb有幾多錢入你袋
原來e家冇哂一千蚊卷
東家唔打去西家囉~
公司賺到幾多我就唔知

以前sell 到1.74 superb 會有 $100 commission
又唔急用 大把眼鏡 身痕姐
你財自咗都唔使咁咀咒我掛
仆街仔黎
笑右
Genic依家帶緊,唔知係咪帶得耐,變到咁
用左幾耐搞成咁?

我發覺鏡片鍍膜好緊要 之前副asahi 個鍍膜瀨晒西
Owndays 用精工鏡片 應該廢極有譜
唔係咒你, 只係講事實

你自己睇下自從疫情之後日本幾多企業收皮

我有幾個frd 係日本做sales例如銀藏, 一風騎士呢d 都比鋪頭雞左出黎

講就講疫情過左會請返, 不過以後嘅野點知

https://inews.hket.com/article/2912982/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E8%87%AA%E5%8E%BB%E5%B9%B42%E6%9C%88%E8%87%B3%E4%BB%8A%E3%80%80%E9%80%BE1100%E9%96%93%E4%BC%81%E6%A5%AD%E7%94%B3%E8%AB%8B%E7%A0%B4%E7%94%A2%E3%80%81%E5%80%92%E9%96%89
戴左幾耐先

btw, 無野係包你用過世嘅

想問吓呢啲位成日生銹可以點搞?
買過新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞