(眼鏡撚交流討論) 貼你副眼鏡13 消費券買眼鏡?

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
今晚仲未見我2位好朋友黎追撃我嘅

charles 急call 老鼠巴

東海經理急 call kintry 巴
1.6, 1.67 香港應該就 99%泰國喎

如果 1.74 就 made in japan

不過亦有例外, 試過有 1.74 made in german, 我都愕然, 打電話問過 sales 都話唔知點解

所以當唔存在啦
可能無維穩費鳥....
咦....我個牌子全日本製喎
有冇差唔多A貨可以買到蔡司質素但係價錢平啲,反正中國咩都鍾意抄
你估買個假 Chanel 或者買隻假勞

鏡片一戴上眼就知咩料啦
有咁神奇頂級超卓咩鏡片咋喎,中國製iPhone咪又係有華強北版本
或姐咁講, 大陸果d 野雞牌子鏡片就係你口中嘅 A 貨蔡司

淘寶大把, 你可以試試
個人上埋去住
追完post都覺洋腸巴同genic有關係
genic賣假野個名臭哂 洋腸巴咁串點會唔講 提都唔提genic假金子事件
東江水又唔飲咩?iPhone又唔準用?
唔洗咁極端阿ma⋯⋯一齊移民去立陶宛🇱🇹
其實基本上間間眼鏡鋪都有問題, 間間我都要提咪好唔得閑

我無講genic, 因為
1, genic 同我無乜正面衝突
2, 已經有genic hater 幫我數臭佢
3, 真係無放佢在眼內

再是但舉個例

另一黃店 "二町目" 夠唔掂啦夠有人屌啦
根據你邏輯, 我又無提, 咁又同我有關呀

https://lih.kg/2308023

https://lih.kg/2124130
讀書時想配Zeiss,視光師強烈建議慳錢用Hoya,搵到錢先轉Zeiss訂造鏡

終於今年扑槌,加埋叫做會影下相搵食,換左1.67 DVP Digital,度數無變,所有野都對比好左,睇電話小字超Sharp
換新鏡片新度數實會㗎啦
Zeiss 光學質素上點都比 Hoya 好

係防花唔夠佢黎

話我 Zeiss 盲粉又好, 打手又好
好耐架啦 old new…
不過都仲keep到質素
聽聞日本配嘅蔡司係日本製 不過唔知係咪真
btw玻璃就係匈牙利或者葡萄牙做
幾驚佢講埋唔好用電
唔比你咁講鏡片博士Charles 化名紐約洋腸隊

口頭禪 (𠱓人)
東海防藍光 隔90幾%
蔡屍防藍光 隔得40%,
自己落舖頭睇鏡片版

特徵
R生意,抹黑,持相反意見即時話你係打手,同行。
一時話自己以前做眼鏡鋪sales, 依家冇做。問佢攞TG,又話唔做連登仔生意

假金子巳經臭名遠播,比連登block左account,你估佢點會就咁算。一定用其他名上黎搵食。當然唔可以叫人TG或者開舖名。

歡迎轉載。。。請小心此(恥)人此(恥)店
尋晚見你唔到好掛住你
日本配係 made in japan
大家係到互屌冇意思
不如整合一個list出黎等巴打可以提防下

新黑 配眼鏡度數唔得
genic 賣假金子
二町目 懷疑鹹豬手 驗眼唔得

只供參考
歡迎大家自己加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞