(眼鏡撚交流討論) 貼你副眼鏡13 消費券買眼鏡?

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
只計 quality, 係呢個moment, 係
太空泛, 答唔到

咩要求都無講.....
同zeiss dvb差別真係咁大?
工作經常對電腦
006 太陽眼鏡其實好正常
如果光學要求同防藍光都想要,但傾向光學最好,咁zeiss 定東海好?
技術上...dvb 係落後過東海 lutina

dvb 一來黃, 2來隔唔到幾多藍光

zeiss 最新藍光鏡 "blueguard" 官方都係話隔得 40%左右, 莫講話落後佢1代嘅 dvb

lutina 官方話隔到 93% (唔係太記得 exactly, 仲知1定係 90% up)
你呢個前設.....市場上我諗暫時最好係 zeiss blueguard

不過 不過 不過 (講3次)

blueguard 係會偏黃
一定唔係平
個款其實 asian 有d 難 carry

真心賣過咁多隻.....無乜幾多個客戴得好睇

有d 本身靚靚仔仔戴完都即刻跌 2個 lvl
Sell屎哥阻阻你做生意
你仲未答喎。。。
其實你似係鏡片廠sell屎喎

「眼科醫生or 視光師:藍光有一部分係可見光,而光線係有延伸性,冇可能唔黃,除非只係block咗微量藍光又標榜防藍光鏡(因為目前未有公認標準),你地圍內有冇視光師/醫生共識?
又或者有冇儀器可以check到係咪真係防藍光唔係9吹
你中意點估都好啦...

關於你問嘅野唔係答左啦咩

答多次啦 唉.....

眼科醫生or 視光師:藍光有一部分係可見光,而光線係有延伸性,冇可能唔黃

(有可能, 落眼鏡鋪睇鏡版啦)

除非只係block咗微量藍光又標榜防藍光鏡(因為目前未有公認標準)

( 有追我po 都知藍光我只推東海, 而東海日本官方話隔到 90% up 嘅藍光, 都係唔信嘅 fine. 落鋪頭睇鏡版啦)

你地圍內有冇視光師/醫生共識? (有, 不過牽連甚廣, 我唔講得. 會比人斬.....人地唔係連登仔, 真係會搵人郁鳩我)

又或者有冇儀器可以check到係咪真係防藍光唔係9吹

(緊係有....再3講多次, 落鋪頭睇鏡版)
你咁唔專業㗎
你老細嗌你上嚟sell東海,你乜都噏唔出,淨係水人去眼鏡鋪,仲要介紹update埋 $1997眼鏡套裝,你都追得幾”緊貼”個市場喎
你依啲打手不如sell咗醫生同視光師藍光鏡先啦,十足D風水佬呃人十年八載,連想買眼鏡嘅人都比你搞到好反感上嚟搵食好鬼死肉酸

唔追po猶至可,一追po record 10次留言,10次東海,仲要同幾個鬼acc係到扯猫尾,一唱一和,其他眼鏡資訊片面又水皮

Any肥,究竟問你攞員工折扣買東海鏡片有冇得平ja
想問下Zeiss果隻Single Vision Smartlife Pro Individual with i.Scription 鏡片有咩comment?

見面價超貴,係咪真係咁有作用?
你都識講啦....如果真係有老細叫我上黎, 我點會唔做野, 但係我真係無任何利益, 純粹離開左呢行, 知幾多爆幾多.

而且叫你落眼鏡鋪都係為你好, 講真我係到講到天花龍鳳都唔夠你落眼鏡鋪睇一次實物黎得實在啦

仲有你講d 野跟本唔make sense

首先又話有追po... 我唔係淨係 sell 東海, 蔡司都係我成日推介嘅牌子. 咁我唔會既係東海 sales 又係 zeiss sales 下話....

至於你講嘅鬼acc 同我無關係, 我見有人問野, 我又有心情就會答. 包括你呢d P 牌仔

最後, 我唔係員工比唔到節你, 你都係落眼鏡鋪 r 啦
其實blueguard根本就無東海咁黃
喺鋪試根本無意思
戴番兩三個月就見真章

但係戴唔慣蔡司既真係要習慣下
真係會比較利

我乜撚都唔識
純用家分享
我估應該係 superb vs superb with asiana 咁

加入更多面型, 眼球 data 去度身訂造隻鏡

因為 superb 又好, individual 又好, 呢d so call 個人訂製化鏡片都有級數之分

幫你度得愈多數據就愈貴

最後有無用......就同d 人玩耳機一樣, 幾皮買隻耳機, 有d 人聽得出, 有d 人覺得無分別
夜媽媽無野做陪你癲下

上 blueguard
下 東海

我2隻鏡都有, 如果睇完咁都話 blueguard 唔黃我無野講

佢只能講比 dvb 改善左

zeiss 都係買返白鏡算啦

我都係一個用家

"其實blueguard根本就無東海咁黃" 膠噏有個普

乜東海香港生意咁差咩?定係鏡片好好賺啊
我唔理你咩藍光鏡la,總之點解醫生同視光師唔buy先?人地眼科醫生讀咁撚多年,咬住你一句”藍光係可見光一部分仲有延伸性,點可以擋90%藍光又唔黃啊?

自吹自擂討論區唔敢講又嗌人落眼鏡鋪
上嚟sell鏡片R生意,仲要扮不經意推介埋”東海$1997眼鏡套裝”,咁鍾意扮黃,點解唔索性做”$8964”東海套裝

原本都冇乜嘢,你條屎忽狗加埋兩三個自己友扯猫尾露晒馬腳,咁樣我哋仲反感好低莊
你都幾慘 sell zeiss 俾人屌推zeiss
Sell東海俾人屌推東海

Btw 老實講我都配過東海防藍光
我感覺上室內就的確唔黃 但一出到街就都好明顯 我就唔係好接受到
因為我自己連dvp少少黃都唔太鍾意

另外東海有樣唔好 就係睇野好似偏暗
我估因為隔咗太多藍光 防止偏色 所以減少其他光譜既光入 大家差距冇咁大
但係結果少咗光入 睇野暗左
不過唔知關唔關事

利申 中七physics
嘩。。你都追得好貼,又話離開行業咗,又隨時有蔡屍blueguard 同東海鏡片相比較。。。blueguard 好似岩岩先出左冇耐。。。所以咪話太著跡。。明就明。。。
叫你落鋪頭睇實物唔中意

比埋實物你睇都可以話 "我唔理你咩藍光鏡la" , "討論區唔敢講"

而家似係你係到玩野多

開始懷疑你係東海鏡片對手

再講我唔係喺到自吹自擂, 亦都唔係我作出黎老吹出黎

我所講嘅野 100% 係黎自東海官方, 人地有晒 supporting, 有晒日本政府發出嘅相關證書, 你可以自己去人地個網站睇嘅, 係公開嘅

如果真係做唔到, 東海咁大間公司神早比人告到破產啦

唔通成間東海, 以及成個日本政府夾埋呃鳩市民
你都幾好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞