(眼鏡撚交流討論) 貼你副眼鏡13 消費券買眼鏡?

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
頭大面闊應該配咩類型好
Thank you
係咪配鏡一定會有埋包裝袋比我?
正路係, 除非大陸超級垃圾鏡

否則你 up 得出嘅牌子都會有

眼鏡框白化左 有無得搞 啲汗印

用濕紙巾/洗潔精都搞唔掂
無得搞, 日用品嘅野損耗左就係損耗左

正如底褲日日著同一條, 著得多點洗都會黃
其實點先避免到

上次果副moscot 又係咁
定其實拎去拋光會好啲
拎去抛光就搞掂
無得避免......

舉個例, 你日日著同一對鞋, 有無得避免個鞋底唔會蝕
會, 收返錢
兩個都係真正度數
只不過散光度數有兩個表達方式,正散同負散,而根據你用正散定負散,近/遠視度數會唔同
主流係用負散
價錢大約幾多

定等5000買過副
幾錢唔知, 維修呢d 好海鮮, 你自己問問

https://instagram.com/kam_lee_lung?utm_medium=copy_link

$5000如果等住救命就唔好用黎買身外物啦
當你講埋我
$2000左右如果冇其他收費,有咁既spec 唔算抵係咩
我係用過Hoya 同副廠Stellify比較過覺得東海最好先講
缺點係好撚貴

其他post都講過,eg Hoya 性價比唔錯
大陸柯達好利
旺角視光師巴打配鏡ok(淨係配鏡同佢自家brand only)
去poly 驗眼
PMQ 睇下啲本地框
咁都打手圍爐扯貓尾

台灣副SUMS點睇?
講到好人體工學
其實用模型拖光膏都得
雖然唔應該歧視.....

不過都要講聲, 無謂同 P 牌嘈

轉頭開個新 acc 又同你由頭loop 多次果幾個 point

我呢d 真小人用正身, 擺到明鳩你就鳩你架啦

唔gur 咪還撃
現實做人對客要做成單生意就話戴面具忍鳩你姐

上連登我真係驚你有牙呀

最叻玩到最盡都係 block 鳩我渣下話

咁點解唔想講咩就講咩
屌, 啱啱係 musea 落停車場拎車

同 lift 就有1個 006+近視鏡
你個個留言都有人負評你既
何必太在意呢d

最緊要我講野絕無半點托大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞