(眼鏡撚交流討論) 貼你副眼鏡13 消費券買眼鏡?

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
真心想知東海1997套餐 係邊間?
第一副配左hoya
想試下東海
試下再問多次
唔知哩款Oakley OO9271 FLAK 2.0 唔知本地有冇鋪頭造有度數既鏡?
唔一定係有色既鏡,透明度數鏡都得。

你真係忽上腦

你咁掛住 charles 你咪去人地鋪頭相見囉

你又噏得出人地鋪頭名, 唔係唔知人地鋪頭係邊呀

不停話我係果條友做乜
上邊有巴打開左名啦
繼續路過表示當年視光巴三大推介係
Asahi
Pentax
Zeiss Energizeme
原來條友藍絲黎
喺出面開post 食藍店比人屌到
嗰陣中過佢伏配asahi
之前走去問話比人話差而家冇賣
Sure
asahi 呢d 垃圾
幾千個負皮, 膠po 當認真
唔match 喎

我盲撐 Zeiss 東海架麻
我就快變你同黨
錯啦, 唔係就快

#279 之後你已經係我同黨啦
繼續追擊打手
堂堂東海鏡片銷售部經理
明讚暗踩
你仲未解答上面Sales嗰comment精華已整合

我地窮L, 真係買唔起貴野,不過就聽你講睇下兩間嘅官網啦。。

其實想hard sell 唔緊要,唔好成日識少少又想R生意就出嚟水人啦。 Zeiss Blueguard 同 Tokai Lutina 嘅阻隔率光譜範圍定義根本唔同。。

1) Zeiss Blueguard 阻隔率40%嘅Spectrum 係400nm-455nm
2) Tokai Lutina 阻隔率94%嘅Spectrum 係400nm-420nm

根據研究400-455 nm之間的光譜範圍被認為是潛在有害的藍光。455 nm由ISO / TR 20772-2018定義為光譜的上限,研究指該光譜對RPE細胞(視網膜色素上皮)具有最大的光毒性風險。所以Zeiss 用咗呢個Spectrum range。

如果睇返Tokai Lutina 個Transmittance Spectrum Range 由400nm-455nm, 阻隔率都係40-50% 咁上下

小弟讀過中五物理,你堂堂視光師畢業冇奶油唔識喎

向左走,向右走,但換湯不換藥好易穿架

Google 是個好東西

https://www.gushiciku.cn/dl/1p5oR/zh-tw
你哋愈sell好似愈反效果喎
可能我search唔啱la, 有錯請屌

大家唔好浪費金錢買垃圾東海1.76,台灣眼鏡鋪實測
https://youtu.be/00shuCBC-Nc

我google keyword“ 1.76 鏡片”。。。搵到
你哋做依行。。食依行飯。。唔好同我講。。唔知啊麻

依張圖搵得好辛苦,因為其他垃圾好難同佢相提並論
建議大家考慮緊鏡片嘅時候可以慢慢參考,唔清楚唔明白嘅地方可以開聲問依到嘅東海鏡片市場策劃部及銷售部經理
未見過實物
上網見過d色水好似幾靚

有冇巴打有實物介紹下
又變身 "東海鏡片銷售部經理"
而家講新黑壞話就老鼠巴上水

推東海鏡片就 kintry 巴上水

呢2個 acc 真係聽話
你老世炒撚咗你咪有單開囉上嚟R生意仲咁串咀,sell完得pat屎,貨比貨你又輸,仲要比你啲行家窒番你轉頭

「 點解sell東海? 」
「唔知㗎~係愛定責任?」
「係責任啊!屌你個閪」

祝你生意興隆
東海係咪迫到你鏡廠好無生意
唔好諗住聲東擊西 洗走個post
Push
你繼續打稻草人
我玩得好開心,你冇生意關我撚事
幫你 push 埋

見你無生意到開個 P 牌黎追撃我咁有誠意
第一次同意你

我都玩得好開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞