(眼鏡撚交流討論) 貼你副眼鏡13 消費券買眼鏡?

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
好多黃店都捱緊就黎頂唔到
真係配眼鏡都去番黃店啦
united union 都要起碼 smart casual 啦

你幻想下成身 uniqlo 咁戴.......which is 我成日都係街見到呢d case
你有冇list?你哋整完我置頂
康明視力中心Hong Ming Optical 荃灣
Focus Optical 匯澄眼鏡 荃灣
Lano Eyeswear <好似門市已執但仲有網上
Glassholic眼鏡狂熱 元朗 將軍澳
万視屋健ちゃん 深水埗
KOS隱形眼鏡專門店 深水埗
Health Care Optical 保健視力 灣仔
Genic Eyewear 旺角
The New Black Optical 旺角
Mini Con City 旺角
JandKshopp95 旺角
The New Black Optical 銅鑼灣
眼鏡星球 觀塘
iPoint Optical視點護眼 深水埗
昭和眼鏡 油麻地 深水埗
零式光學 深水埗 旺角
二町目眼鏡 旺角
Otto Optic傲瞳視力 旺角
Cornerstone.optical 旺角
USKO Optical 旺角
香港視力Optichk 銅鑼灣
二代目眼鏡專門店 觀塘
Pepper Optical 觀塘
係咁以舉例姐

即係我意思係最簡單普通嘅就最易 carry
恒眸作t272咪即係op mp2
仲有eyevan隻Ferren
反而我身邊d 人話我帶丸山正宏最好睇 (mm0055)

可能唔算三尖8角
呢啲要睇埋你面形 著衫風格
差好遠啦......手工, 材料都唔同.....
夾到就好睇

但係唔會叫呢個 bramd 做易 carry

當然.....如果你靚仔到好似木村, 山P 咁我無野好講
係咪好事 兩年前款仲有係咪賣剩蔗
重有堅尼地城愛家眼鏡
正 就係要依d不過講時講 我覺得805其實唔易carry 但好多人入805
你應該本身幾好樣
大家盡量都幫襯以下黃店
佢地好多都捱緊
如有更多名單就靠大家補充

康明視力中心Hong Ming Optical 荃灣
Focus Optical 匯澄眼鏡 荃灣
Lano Eyeswear <好似門市已執但仲有網上
Glassholic眼鏡狂熱 元朗 將軍澳
万視屋健ちゃん 深水埗
KOS隱形眼鏡專門店 深水埗
Health Care Optical 保健視力 灣仔
The New Black Optical 旺角
Mini Con City 旺角
JandKshopp95 旺角
The New Black Optical 銅鑼灣
眼鏡星球 觀塘
iPoint Optical視點護眼 深水埗
昭和眼鏡 油麻地 深水埗
零式光學 深水埗 旺角
二町目眼鏡 旺角
Otto Optic傲瞳視力 旺角
Cornerstone.optical 旺角
USKO Optical 旺角
香港視力Optichk 銅鑼灣
二代目眼鏡專門店 觀塘
Pepper Optical 觀塘
愛家眼鏡 堅尼地城
呢個賣假金子喎,除名啦

係就好
2000 筆直 600近視 200散光
唔要藍光有無鏡片好介紹
邊個好啲
我地窮L, 真係買唔起貴野,不過就聽你講睇下兩間嘅官網啦。。

其實想hard sell 唔緊要,唔好成日識少少又想R生意就出嚟水人啦。 Zeiss Blueguard 同 Tokai Lutina 嘅阻隔率光譜範圍定義根本唔同。。

1) Zeiss Blueguard 阻隔率40%嘅Spectrum 係400nm-455nm
2) Tokai Lutina 阻隔率94%嘅Spectrum 係400nm-420nm

根據研究400-455 nm之間的光譜範圍被認為是潛在有害的藍光。455 nm由ISO / TR 20772-2018定義為光譜的上限,研究指該光譜對RPE細胞(視網膜色素上皮)具有最大的光毒性風險。所以Zeiss 用咗呢個Spectrum range。

如果睇返Tokai Lutina 個Transmittance Spectrum Range 由400nm-455nm, 阻隔率都係40-50% 咁上下

小弟讀過中五物理,你堂堂視光師畢業冇奶油唔識喎

向左走,向右走,但換湯不換藥好易穿架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞