(眼鏡撚交流討論) 貼你副眼鏡13 消費券買眼鏡?

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
幫襯過幾次 佢真人都幾好嘅 未爆單嘢個陣已經知佢想做多啲日本款但係代理攞唔到貨 但都會同行家拆貨 所以都信佢比人陰 只可以話佢唔上心
遲啲諗住搵佢配副eyevan + 蔡司blueguard
老老豆豆 視光師巴打同洋腸巴之前有同時出沒過 仲有嘈下交喎 點會係同一人
做人不要太天真,佢未比人踢爆賣假金子之前,你會唔會知佢賣假金子
叫多d人上黎想解圍只會係此地無銀。。。冇用架啦。。。。。。。
嘩......真.資深眼鏡po follower
係啦 係啦

少年,你太年輕了。你以為這個論壇上真的有那麼多人回覆你的帖子?其實都是我一個人回的,不然我再換個ID發同樣的話給你看。

得未呀
無佢修

當推下眼鏡po
你度數幾多同有冇target 咩brand
你預新黑框最平2.5k,留返4/5k東海
深度數一定係推東海
點睇你同假金子都係2個人...
唔好呀你

根據 #279, 你係我叫上黎架
我左眼成千度 點解東海好過蔡司
有呢個 budget......去溥儀, 上目呢d 一線鋪頭

真心, 唔好去新黑, 你配完會哭撚左
反而想知平時加幾百~1000既藍光係點
可能佢想講因為得東海有 1.76 雙非, 可以最薄最輕

但係如果真係深度數成咁, 去到1000,度呢d lvl, 而且又有錢嘅, 絕對推介上 "個人定制化" 級數嘅鏡片

例如
zeiss - superb / smartlife individual
hoya - v+
nikon - 8軸
銅記唔係款最多咩
深度數點解一定推東海?唔係偏好藍光就東 白鏡就蔡咩
1000已經可以直接買到有牌子藍光鏡

通常所謂 "加錢升級" 果d 都係大陸白鏡升去大陸藍光鏡

不過想睇科學分析就要等老鼠巴
如果深近視 想偏好清晰度 藍光次要既話 zeiss可以揀咩系列?
個人化依啲其實係咪唔係間間眼鏡舖做到?
好似無乜特別度量過咩就話個人化 好似流流地
之前有用過8軸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞