(勇者)Samsung S8/S8+討論區 4

1001 回覆
17 Like 16 Dislike
屌唔得部機除非唔用,唔係都一路keep住暖手,屌

我不停打fgo 都唔熱喎

唔熱,係暖啫

唔熱,係暖啫

有冇用case?

係開aod既介面有得揀show唔show notification

邊到有

sor補返張圖

你果個咁奇怪既 係咪未更新
我果個係咁

係呀 我見其他人係setting入面都好似你咁
但係我果日一開新機佢都有顯示果2粒icon仔
仲叫我試點下個2粒icon 仲入到去訊息個畫面
跟住唔知做咩而家冇左

幫你Google咗,你再試下

都係唔得 我send左report比***
睇下佢幫唔幫到我
btw thx巴打

你試下開返個lockscreen做「滑動」

得左啦巴打
原來咁簡單一個步驟
唔該哂巴打
想問吓咁多位巴士

如果我想買s8+

要雙卡又想要root

坡水係咪唯一選擇?

準備入手

yes 港版暫時唔會有root

將來會唔會有?定835已經lock死咗BL 以後唔會有?

等Samsung釋出善意(唔知幾時)
/等人出root exploit(冇乜可能)

而家淨係擔心保養問題,但samsung個保養有好似冇咁

換mon都千幾 真係壞左買過部算啦
領域話一年半保 但未攞過去整

我之前部s6用咗兩年都冇壞過…

me2
但嚿電。。。

我臨Trade果陣係要每日帶兩個10000mAh尿袋出去
燒電燒到…trade到850已經算好

咁我就可以去馬 但現貨有冇貨?
BTW samsung自家u好似多啲rom flash

想水貨細黑好似要訂
之前有巴打講過

如果大黑或者大藍呢? 6+128嗰款

鬼域網寫藍冇貨
黑 1件

熱搶大黑 藍入貨相反少數
有冇水機巴打已經玩緊kernel
家陣有咩governor/scheduler好用
有冇oc + uv?

唔熱,係暖啫

都唔會暖手
打機同唔打分別

唔熱,係暖啫

都唔會暖手
打機同唔打分別

唔熱,係暖啫

有冇用case?

冇,淨係包咗膠

唔熱,係暖啫

都唔會暖手
打機同唔打分別

完全係凍?

唔熱,係暖啫

都唔會暖手
打機同唔打分別

完全係凍?

我諗其實都睇mon較幾光🤔
頭先去試左
兩部機我都覺得一味得個長字
完全唔覺係大mon既電話
可能用開note 同iPhone plus 既關係

其實用大機6.2寸睇返16:9嘅片,對角係14.1cm,即係5.5寸,只係s8拉長左比例,變18.5:9,就可以話對角線係6.2寸,其實手感闊度同5.5寸機差唔多

唔熱,係暖啫

都唔會暖手
打機同唔打分別

完全係凍?

40%咁上下

唔熱,係暖啫

都唔會暖手
打機同唔打分別

完全係凍?

40%咁上下

玩左未夠一個鐘怪物彈珠,都暖左少少
跌一跌右邊碎左加10幾條裂痕

所以UAG唔算好睇都用

所以UAG唔算好睇都用

spigen rhinoshield好過啦
不過想買埋samsung原廠alcantara case
但好似四百幾蚊

所以UAG唔算好睇都用

但好似四百幾蚊

頭先淘左3個殼,一硬一軟一金屬框,120人仔

所以UAG唔算好睇都用

但好似四百幾蚊

bumper唔諗啦

所以UAG唔算好睇都用

但好似四百幾蚊

bumper唔諗啦

買部design靚既機返黎用case遮住哂曬
case係比iphone用架

所以UAG唔算好睇都用

但好似四百幾蚊

到手可以review?
有幾多人係AOD長開
有幾多係長關

所以UAG唔算好睇都用

但好似四百幾蚊

bumper唔諗啦

買部design靚既機返黎用case遮住哂曬
case係比iphone用架

真係未見過用完唔柒o既case

所以UAG唔算好睇都用

但好似四百幾蚊

到手可以review?

好,到時影俾大家睇下
想請問師兄門s8 cap圖係咪power加volume 一齊按?

power + volume down
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞