(勇者)Samsung S8/S8+討論區 4

1001 回覆
17 Like 16 Dislike

終於搵到一隻啱自己心水既玻璃貼,痴完暫時效果滿意

巴打部機貼咗兩層?
定我睇錯

係張貼係咁樣,我都研究左一陣依個問題
7plus 同 S8+ 雙修中
只覺得各有優勢,why not both?

我會選擇7plus:
上連登
imessage
打機
聽歌
影相拍片
icloud管理文件

S8+:
whatsapp
雙視窗覆電郵 搵資料
八達通
利用widget睇reminder 天氣 行事曆

有雙修巴打分享下你地點用

......

除左平時叫雞要出兩部電話外
真係無乜必將d平常野分2部電話做
仲要兩部都大大部

雙修?哪有錢

我大陸app用iPhone,之後iPhone飛快線去S8通話錄音

S8有無邊隻錄音app
以前用開隻 但新版An好似成日錄唔到咁

內建嗰個用左好耐

通話錄音

呢隻得?
因為之裝係S7 android7.0好似廢左武功
wifi就錄唔到
全屏幕mode外加all in one gesture 不得了

唔識整呀
不如係你自己整個教學
我連down個舊野都搵唔到係邊

屌我不孤單

ok 咁你地等下 我一陣整

1.首先由依個網選擇自己系統既adb windows選windows 如此類推
https://developer.android.com/studio/releases/platform-tools.html
2.在手機上的設定-》軟件資訊-》連續點按內部版本號 直接出現 你已經是開發人員
3.回到手機上設定的首頁 進入開發人員選項 往下拉 開啟usb除錯模式
4.解壓剛才在電腦上下載的adb壓縮檔到電腦上的任何一個地方
5.打開剛才解壓縮的文件夾 在地址欄輸入cmd如圖所示按下enter
6.插上手機 在手機上允許手機連接電腦按照以下風格來選擇哪一種全屏
· Hide Status Bar only type:
adb shell settings put global policy_control immersive.status=*

· Hide Navigation Bar only type:
adb shell settings put global policy_control immersive.navigation=*

· Hide Both Bars type:
adb shell settings put global policy_control immersive.full=*

7.選好風格好在彈出的cmd 貼上如圖然後enter
8.完成
9.想恢復就打adb shell settings put global policy_control null*f

巴打如果可以的話
可以finalize個version等下個po可以update返

巴打,咩牌子黎?

invisible shield ,雖然我係韓國買返黎,但係以前有見過有巴打團購依隻牌子既mon貼,上網應該有得訂
最吸引係永久保養,雖然唔知touch wood要保養嗰陣佢係咪真係寄黎香港

留名8月去韓國買
巴打個貼睇落有d似磨沙…?
我發覺玻水轉唔到字體…
得Samsung Store果d down完用到
我AOD冇左未接來電同埋信件個2個細icon
有冇巴打知點set返

推推

唔用aod 幫推

係好似有email or 未接先會顯示?
啱啱開aod試🤔
開aod個介面既未接同email應該係示範緊可以show通知

唔係 我係有未接來電都冇個小icon
好似樓上有巴打個AOD都有個wts icon仔
但係我冇 點搵都搵唔到邊到set返

係開aod既介面有得揀show唔show notification

邊到有
有冇巴打知點set返

推推

唔用aod 幫推

啱啱開aod試🤔
開aod個介面既未接同email應該係示範緊可以show通知

係開aod既介面有得揀show唔show notification

邊到有

sor補返張圖

巴打,咩牌子黎?

invisible shield ,雖然我係韓國買返黎,但係以前有見過有巴打團購依隻牌子既mon貼,上網應該有得訂
最吸引係永久保養,雖然唔知touch wood要保養嗰陣佢係咪真係寄黎香港

睇佢官網話非na 地區有25年保養
rma比返運費就得
再睇埋巴打review先
唔易luck再講

bTW 巴打咩case
有冇巴打知點set返

推推

唔用aod 幫推

啱啱開aod試🤔

邊到有

sor補返張圖

你果個咁奇怪既 係咪未更新
我果個係咁
我發覺玻水轉唔到字體…

你試緊我個method
係唔一定得
我s6 得 但note 4 6.0唔得
全屏幕mode外加all in one gesture 不得了

唔識整呀
不如係你自己整個教學

屌我不孤單

1.首先由依個網選擇自己系統既adb windows選windows 如此類推
https://developer.android.com/studio/releases/platform-tools.html
2.在手機上的設定-》軟件資訊-》連續點按內部版本號 直接出現 你已經是開發人員
3.回到手機上設定的首頁 進入開發人員選項 往下拉 開啟usb除錯模式
4.解壓剛才在電腦上下載的adb壓縮檔到電腦上的任何一個地方
5.打開剛才解壓縮的文件夾 在地址欄輸入cmd如圖所示按下enter
6.插上手機 在手機上允許手機連接電腦按照以下風格來選擇哪一種全屏
adb shell settings put global policy_control immersive.status=*

· Hide Navigation Bar only type:
adb shell settings put global policy_control immersive.navigation=*

adb shell settings put global policy_control immersive.full=*

8.完成
9.想恢復就打adb shell settings put global policy_control null*f

巴打如果可以的話
可以finalize個version等下個po可以update返

要點樣finalize 我唔識搞電腦版lihkg
我發覺玻水轉唔到字體…

你試緊我個method
係唔一定得
我s6 得 但note 4 6.0唔得

佢係普通其他app download既字體apk
install成功都唔俾轉
有冇巴打知點set返

推推

唔用aod 幫推

啱啱開aod試🤔

邊到有

sor補返張圖

我果個係咁

係呀 我見其他人係setting入面都好似你咁
但係我果日一開新機佢都有顯示果2粒icon仔
仲叫我試點下個2粒icon 仲入到去訊息個畫面
跟住唔知做咩而家冇左
有冇巴打知點set返

推推

唔用aod 幫推

啱啱開aod試🤔

邊到有

sor補返張圖

我果個係咁

係呀 我見其他人係setting入面都好似你咁
但係我果日一開新機佢都有顯示果2粒icon仔
仲叫我試點下個2粒icon 仲入到去訊息個畫面
跟住唔知做咩而家冇左

幫你Google咗,你再試下
呢到滲左幾多打手係到

機未到手
唔敢話人打手

機到咗手 人地就會話你係打手

唔識整呀
不如係你自己整個教學

屌我不孤單

8.完成

巴打如果可以的話

唔緊要啦咁我執下😂thx巴打
呢到滲左幾多打手係到

機未到手
唔敢話人打手

機到咗手 人地就會話你係打手

仲有三日
啱啱發現開左自拍相機,手指再掂測心跳個位會著左紅燈,後置相機就冇事,點解會咁?
啱啱發現開左自拍相機,手指再掂測心跳個位會著左紅燈,後置相機就冇事,點解會咁?

心跳位可以用黎影相~
detect到你放手指係sensor就會影
我s6已經用緊呢個function
https://www.amazon.com/Whitestone-Dome-Galaxy-screen-protector/dp/B06ZXWRGT1
上網睇左好多個review都話呢隻最好
但amazon唔送香港
有冇巴打幫訂

心跳位可以用黎影相~
detect到你放手指係sensor就會影
我s6已經用緊呢個function

啱啱先見到

唔識整呀
不如係你自己整個教學

屌我不孤單

8.完成

巴打如果可以的話

唔緊要啦咁我執下😂thx巴打

sor

巴打部機貼咗兩層?
定我睇錯

巴打個CASE 邊到買
https://www.amazon.com/Whitestone-Dome-Galaxy-screen-protector/dp/B06ZXWRGT1
但amazon唔送香港
有冇巴打幫訂

youtube見到有人教點黐,好誇張
唔知佢有咩勁
但amazon唔送香港
有冇巴打幫訂

youtube見到有人教點黐,好誇張
唔知佢有咩勁

我都睇過
又要照燈又要等半日
睇見都知勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞