(勇者)Samsung S8/S8+討論區 4

1001 回覆
17 Like 16 Dislike
決定trade 7plus換s8+

我前日都Trade左,但係7plus換細紫灰。
唔駛補錢,因為我部7plus 買左唔夠兩星期。

芒差唔多大,但機身細左好多

邊間咁好唔洗補
通常一上手就冇幾舊

佢7plus wo,成6588 咪蝕左囉

差唔多7000買,又買左廿百蚊貼加套。
其實都蝕左2000

巴打應該視錢財如糞土
冇二千都濟
仲要唔係買咗好耐
尋日貼埋AT隻膠貼,$168
好靚仔又滑手,但係今日已經好多細痕

膠貼都咁貴

比多30有玻璃貼喇wo

咪囉…不過二百蚊都好貴
窮j一名…睇下遲d巴打d水凝貼點先
依家仲裸緊

因為玻璃貼都唔見有完美,例如網點,要大力按同邊位有塵呢D 我都唔想。
但膠貼168真係心痛

網點都貴…我一路都睇唔啱咩貼好…未有買得落
你地s8個mon下半部分係咪都會偏黃架?
但上面又冇事

全個moon有少少偏經5

螢幕mode set做咩?

有少少偏紅
尋日貼埋AT隻膠貼,$168
好靚仔又滑手,但係今日已經好多細痕

膠貼都咁貴

比多30有玻璃貼喇wo

咪囉…不過二百蚊都好貴
窮j一名…睇下遲d巴打d水凝貼點先
依家仲裸緊

因為玻璃貼都唔見有完美,例如網點,要大力按同邊位有塵呢D 我都唔想。
但膠貼168真係心痛

網點都貴…我一路都睇唔啱咩貼好…未有買得落

上面有巴打po果個淘寶水凝貼點睇
我已經搞唔清究竟係我隻手熱定係部機熱
係部機搞到我隻手熱,定係我隻手搞到部機熱
btw reset完好似好啲冇咁熱
開始見到三字頭,唔知係咪因為開咗冷氣

部機好快熱 ram又唔夠

部機好快熱 ram又唔夠

冇事嘅
好想港版換韓版 冇得root 好唔爽
想問你哋8895部機平時用幾多度?
我部機好似長期keep任四十度以上咁

36 至40上下游走

我部機好似未試過40度以下,係咪攞去問吓好啲

你down咗咩app
我叉住電打機都係咁

有冇叉住電?

root嚟做咩

root嚟做咩

adaway
換ios emoji
雖然唔root都做到呢兩樣

root嚟做咩

adaway
換ios emoji

點換ios emoji
ad就算啦…俾連巴賺下當支持

root嚟做咩

adaway
換ios emoji

emoji點做到 真心跪求 不過主要係想等lineage os 出

有冇叉住電?

有冇叉住電?

買咗幾耐…?唔耐都可能有得試下換…
一係整
我部機未到手
你哋自己試
down ios emoji 然後用ifont paid version 佢識幫你convert成samsung讀到既字體.apk
之後裝就ok
s6 7.0試過可以
但s8唔知
我部機未到手
你哋自己試
down ios emoji .ttf檔然後用ifont paid version 佢識幫你convert成samsung讀到既字體.apk檔
之後裝就ok
s6 7.0試過可以
但s8唔知
[img]https://holland.pk/9oz5wfg0[/mg]

[img]https://holland.pk/9hpj4lcn[/mg]
36 至40上下游走

你down咗咩app
我叉住電打機都係咁
[mg]https://holland.pk/orw9yzk6[/img]

我冇叉電冇打機啊,淨係上連登同睇youtube咋
得一般啲app,fb wts telegram 連登 xda嗰啲
唔知係咪我試過幾個adblock嘅問題
reset完唔裝試吓

root嚟做咩

adaway
換ios emoji

emoji點做到 真心跪求 不過主要係想等lineage os 出

港行就唔洗諗cm喇
不過samsung轉cm少咁多功能
比我就唔轉了

有冇叉住電?

買咗幾耐…?唔耐都可能有得試下換…
一係整

琴日先買
觀察多兩日先,我又包晒膠又貼埋玻璃貼換機我都係仆街
有冇犀牛盾同好
s6犀牛盾用得好開心
s8 spigen又冇出bumper case

36 至40上下游走

我root左機刷左kernel, 超左少少頻
cpu長期4x -5x度

36 至40上下游走

我root左機刷左kernel, 超左少少頻
cpu長期4x -5x度

唔通我部機預設超頻
鬼域訂左細黑
星期二先有貨

幾錢

唔係鍾意黑色 衝左行貨喇

韓水定波水?

坡水呀
職員話韓水暫時唔會再入
同價坡水可以用雙卡
而且韓版rom 影相冇得熄聲

同你一樣鬼域細黑
一有就買 5990
利申:對細機,黑色情有獨鍾

我都好想要細黑
但去到成5k買水真係唔抵
諗住買大黑算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞