(勇者)Samsung S8/S8+討論區 4

1001 回覆
17 Like 16 Dislike
等埋IMOS貼先睇下用邊隻
用過一次覺得幾好用,防指紋個D唔錯,但已經係G3用,又有送鏡頭貼
背貼用淘寶算了
s8 有無得拎起佢就著mon 自動scan or 指紋解鎖?

定係一定要禁開機制
s8 有無得拎起佢就著mon 自動scan or 指紋解鎖?

定係一定要禁開機制

always display咪係

定係一定要禁開機制

lock左機 隊指紋咪直接解鎖囉

定係一定要禁開機制

我果時用左幾日先知可以直接unlock

定係一定要禁開機制

我果時用左幾日先知可以直接unlock

搵到個emoji ttf,但個數字...
琴晚11點未夠睇netflix睇到3點未夠搭半,好似8X%>5X%
最高畫質

我想問Netflix ,s8去唔去到4K?

去到都冇意思
output 2k
哂電哂bandwidth

打錯,係2K
因為想知續邊個plan

我睇落應該唔係套套有?
plan我用最貴
想問下android HSBC 同Citibank app 有無指紋解鎖?本身用開iPhone 好多app都用緊指紋解鎖
7plus 同 S8+ 雙修中
只覺得各有優勢,why not both?

我會選擇7plus:
上連登
imessage
打機
聽歌
影相拍片
icloud管理文件

S8+:
whatsapp
雙視窗覆電郵 搵資料
八達通
利用widget睇reminder 天氣 行事曆

有雙修巴打分享下你地點用

......

除左平時叫雞要出兩部電話外
真係無乜必將d平常野分2部電話做
仲要兩部都大大部

雙修?哪有錢

我大陸app用iPhone,之後iPhone飛快線去S8通話錄音

S8有無邊隻錄音app
以前用開隻 但新版An好似成日錄唔到咁

內建嗰個用左好耐

通話錄音

我會選擇7plus:
上連登
imessage
打機
聽歌
影相拍片
icloud管理文件

S8+:
whatsapp
雙視窗覆電郵 搵資料
八達通

......

仲要兩部都大大部

雙修?哪有錢

我大陸app用iPhone,之後iPhone飛快線去S8通話錄音

S8有無邊隻錄音app

內建嗰個用左好耐

通話錄音

我會選擇7plus:
上連登
imessage
打機
聽歌
影相拍片
icloud管理文件

S8+:
whatsapp
雙視窗覆電郵 搵資料
八達通

......

仲要兩部都大大部

雙修?哪有錢

S8有無邊隻錄音app

內建嗰個用左好耐

通話錄音

俾埋錢做backup
充電板有冇推介,新果隻太牙炸
充電板有冇推介,新果隻太牙炸

我都想換,不過幾百蚊買左就算,繼續用

終於搵到一隻啱自己心水既玻璃貼,痴完暫時效果滿意

我會選擇7plus:
上連登
imessage
打機
聽歌
影相拍片
icloud管理文件

S8+:
whatsapp
雙視窗覆電郵 搵資料
八達通

......

仲要兩部都大大部

雙修?哪有錢

S8有無邊隻錄音app

內建嗰個用左好耐

通話錄音

俾埋錢做backup

喂巴打我都坑口
你邊到買

我會選擇7plus:
上連登
imessage
打機
聽歌
影相拍片
icloud管理文件

S8+:
whatsapp
雙視窗覆電郵 搵資料
八達通

......

仲要兩部都大大部

雙修?哪有錢

S8有無邊隻錄音app

內建嗰個用左好耐

通話錄音

巴打,咩牌子黎?
我AOD冇左未接來電同埋信件個2個細icon
有冇巴打知點set返

推推

唔用aod 幫推

係好似有email or 未接先會顯示?
啱啱開aod試🤔
開aod個介面既未接同email應該係示範緊可以show通知

唔係 我係有未接來電都冇個小icon
好似樓上有巴打個AOD都有個wts icon仔
但係我冇 點搵都搵唔到邊到set返
撕咗張水凝貼,裸機中
諗住轉玻璃貼試下
我AOD冇左未接來電同埋信件個2個細icon
有冇巴打知點set返

推推

唔用aod 幫推

係好似有email or 未接先會顯示?
啱啱開aod試🤔
開aod個介面既未接同email應該係示範緊可以show通知

唔係 我係有未接來電都冇個小icon
好似樓上有巴打個AOD都有個wts icon仔
但係我冇 點搵都搵唔到邊到set返

係開aod既介面有得揀show唔show notification
撕咗張水凝貼,裸機中
諗住轉玻璃貼試下

水凝有咩唔好🙈

巴打部機貼咗兩層?
定我睇錯

巴打,咩牌子黎?

invisible shield ,雖然我係韓國買返黎,但係以前有見過有巴打團購依隻牌子既mon貼,上網應該有得訂
最吸引係永久保養,雖然唔知touch wood要保養嗰陣佢係咪真係寄黎香港

我會選擇7plus:
上連登
imessage
打機
聽歌
影相拍片
icloud管理文件

S8+:
whatsapp
雙視窗覆電郵 搵資料
八達通

......

仲要兩部都大大部

雙修?哪有錢

S8有無邊隻錄音app

內建嗰個用左好耐

通話錄音

呢隻得?
因為之後裝係S7 android7.0好似廢左武功
wifi就錄唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞